Apple-hoogmis WWDC 2020: Alle nieuwigheden van iOS 14 op een rij

Apple heeft op zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars de nieuwe functionaliteiten van iOS 14  – het besturingssysteem van uw iPhone – voorgesteld aan de wereld. We zullen echter moeten wachten tot het begin van het academiejaar 2020 om de update te kunnen installeren, wanneer ook de nieuwe generatie iPhones uitkomen.

iOS 14

  • De Library App: het startscherm heeft een volledig nieuwe interface. De applicaties worden automatische gerangschikt per categorie. Dit om het aantal schermen te verminderen en zo vermijden dat sommige apps hierdoor te weinig aandacht krijgen. Als je op een categorie klikt, zie je alle applicaties die daartoe behoren. 
  • Widgets: De widgets krijgen een make-over, er zijn verschillende formaten, ze worden completer, toegankelijker en je kan ze nog beter personaliseren.
https://twitter.com/IshFillet/status/1275115021903597569?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1275115021903597569&ref_url=https%3A%2F%2Ffr.businessam.be%2Fwwdc-2020-voici-toutes-les-nouveautes-de-lios-14%2F
  • Picture in Picture: een video kan blijven afspelen terwijl u een andere taak uitvoert: een bericht schrijven, door uw startscherm bladeren, enz.
  • Siri: De digitale assistente krijgt een nieuw design die zich beter leent voor uw iPhone. U krijgt de mogelijkheid om audioberichten te sturen. Met de nieuwe Siri kan u ook makkelijk conversaties in een vreemde taal voeren dankzij haar compatibiliteit met Translate (De Apple-tegenhanger van Google Translate dus). 
  • Berichten: Introductie van Conversations, met meer emoji’s, memoji’s (personaliseerbare personages) de mogelijkheid om personen te vermelden in gesprekken. Het is dus een soort WhatsApp in de berichten-app. 
  • Maps: Er komen aanbevolen plaatsen bij, een soort toeristische gids. Nog een nieuwe functionaliteit is: New Ways to het there. Er zijn routes voor fietsers, elektrische auto’s of voetgangers. Deze optie vertelt je bijvoorbeeld vertellen over de luchtkwaliteit van een grote stad als je fietst. Het geeft trappen, elektrische terminals, looppaden, hoogte en dergelijke meer aan. Het is ook beschikbaar op je Apple Watch.
  • Apple Car: de introductie van de CarKey waarmee u uw slimme wagen kunt starten (bijvoorbeeld op de BMW 5 Serie vanaf 2021).
  • App Store: Apple ontwikkelt een intelligente zoektocht naar applicaties volgens uw huidige behoefte: App Clips. Naast de QR-code heeft Apple een nieuw systeem dat ook gescand kan worden: ontwikkelaars kunnen er gebruik van maken. Een scooter ? Er verschijnt een acroniem op, je scant het, je downloadt automatisch de applicatie en je betaalt met Apple Pay. Het doel: eenvoud en toegankelijkheid.
  • Handig: Als u een oproep ontvangt, vult dat niet langer uw volledige scherm. 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20