Amerikaanse beurzen mikken op overwinning Joe Biden

Wall Street gaat op de verkiezingsdag hoger. Beleggers hopen dat de Democratische presidentskandidaat Joe Biden met de overwinning aan de haal gaat. Een democratische overwinning is volgens analisten goed nieuws voor de Amerikaanse economie.

Verschillende analisten zijn ervan overtuigd dat een democratische overwinning gepaard gaat met een snel en omvangrijk steunpakket voor de Amerikaanse economie. Volgens Paul Sandhu, analist bij BNP Paribas Asset Management biedt Biden de meeste zekerheid om de coronacrisis onder controle te krijgen en op een nieuw stimuleringspakket.

Sandhu wordt in zijn analyse onder meer bijgestaan door Andrew Garthwaite van Credit Suisse. Al benadrukt hij dat het belangrijk is dat de Democraten ook het Congres in handen krijgen. Zo krijgt Biden meer ruimte om zijn beleid te voeren.

De Dow Jones ging kort na de opening van de Amerikaanse beurzen 1,2 procent hoger en de S&P500 won 1 procent. De Nasdaq tekende een winst op van 0,8 procent.

PayPal en Alibaba verliezen

Het betaalbedrijf PayPal is de beursdag in mineur gestaart. Het aandeel ging 5 procent lager ondanks een hoger dan verwachte omzet en groei van het aantal gebruikers. Het bedrijf zag tijdens het derde kwartaal de omzet stijgen tot 5,46 miljard dollar.

Alibaba zag 8,3 procent van zijn beurswaarde in rook opgaan. De geplande Chinese beursgang van Ant, de financiële arm van de e-commercegigant Alibaba, op de beurzen van Shanghai en Hongkong gaat voorlopig niet door.

De Amerikaanse bank JPMorgan ging kort na de opening 2,69 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20