Online shoppers stuwen PayPal naar winst van 1 miljard dollar

Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal heeft er opnieuw een uitstekend kwartaal opzitten, met dank aan alle shoppers die door de coronamaatregelen aan hun huis gebonden zijn.

Tijdens het derde kwartaal zag PayPal de omzet stijgen tot 5,46 miljard dollar, wat net iets meer is dan analisten voor ogen hadden. Er kwamen de voorbije drie maanden ook 15,2 miljoen nieuwe klanten bij, onder wie 1,5 miljoen handelaars. De nettowinst steeg naar 1 miljard dollar, wat een stuk meer is dan de 462 miljoen dollar van een jaar geleden.

De omzetstijging van 25 procent heeft PayPal te danken aan de coronapandemie. Veel mensen overal ter wereld moeten thuisblijven en een beroep doen op online shoppen, waardoor de betaalgigant een graantje kan meepikken. ‘De wereld versnelt duidelijk richting een digital-first-economie’, liet topman Dan Schulman optekenen bij het Amerikaanse MarketWatch.

Voor het volledige boekjaar rekent PayPal op een stijging van het aantal verwerkte betalingstransacties met 30 procent. Ook de omzet zou met 21 tot 22 procent stijgen, terwijl dat eerder nog 20 tot 22 procent. Dat betekent dat het bedrijf zijn financiële verwachtingen iets tempert. In de nabeurshandel werd het aandeel maandagavond dan ook met bijna 6 procent afgestraft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20