Amazon verscheept komende weken alleen nog maar essentiële goederen

De Amerikaanse webwinkel Amazon kan door het coronavirus de vraag naar noodzakelijke huishoudelijke goederen, zoals toiletpapier, en medisch materiaal maar moeilijk volgen. Hij gaat zich daardoor alleen nog maar op die producten concentreren en tot 5 april geen niet-essentiële pakjes meer leveren.

Het bedrijf stuurde een e-mail naar al zijn verkopers, zowel particulieren als groothandels, dat het tot 5 april geen niet-noodzakelijke producten meer aanneemt in zijn magazijnen. De zakenwebsite Business Insider kon de mail inkijken.

Amazon geeft nu prioriteit aan zes categorieën: babyproducten, gezondheid en huishouden, persoonlijke verzorging, groenten en fruit, medicijnen en dierenvoeding. ‘We zien een enorme toename in online shoppen, waardoor heel wat huishoudelijke en medische producten niet meer beschikbaar zijn’, staat in de mail. ‘Daarom geven we nu voorrang aan de aanvoer van die producten in onze magazijnen zodat ze sneller bij onze klanten geraken.’

Meer personeel

Nu zoveel mensen thuis zitten door het coronavirus en de quarantaine die daar in veel landen aan vasthangt, wordt er meer online geshopt en hebben mensen meer huishoudelijke spullen nodig. Amazon besliste dinsdag om 100.000 extra werknemers aan te nemen om de drukte aan te kunnen. Ook het aandeel is in goeden doen. Dinsdag steeg het 7 procent.

Voor verkopers van prullaria is de boodschap een harde noot om te kraken. De verkoop van niet-essentiële goederen op Amazon daalde naar verluidt 40 tot 60 procent tijdens de corona-uitbraak, waardoor verkopers nu met een overschot van soms twee maanden aan goederen zitten. Sommigen proberen hun spullen nu zelf aan de man te brengen, maar dat is logistiek een lastiger klus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20