Amazon UK begraaft strijdbijl met Visa

Amazon UK zal toch betalingen toelaten met Visa. De twee bedrijven lagen met elkaar in de clinch over de transactiekosten, maar zouden nu aan een oplossing werken.

In november maakte Amazon bekend vanaf 19 januari 2022 geen betalingen met Visa meer te aanvaarden op zijn Britse website. De online retailer komt terug op die beslissing. “De geplande veranderingen omtrent het gebruik van Visakaarten op de website Amazon.co.uk zal niet langer plaatsvinden op 19 januari”, stond te lezen in een mail van Amazon aan zijn klanten.

“Amazon-klanten kunnen hun Visa-kaarten blijven gebruiken op Amazon.co.uk na 19 januari. Ondertussen werken we nauw samen om tot een akkoord te komen”, laat een woordvoerder van Visa weten aan persagentschap Reuters.

Transactiekosten

Beide bedrijven waren in een stevige discussie verwikkeld geraakt over de transactiekosten die naar de betalingsdiensten mogen doorgerekend worden. De Europese Unie plafonneert de kosten die dergelijke diensten naar klanten mogen doorrekenen, maar sinds de brexit krijgen die bedrijven in het VK op dat vlak terug vrij spel.

Volgens Amazon UK vraagt Visa te hoge tarieven voor de transacties. Daarom besliste de webreus om zijn banden met Visa deels door te snijden – wie over een debetkaart van Visa beschikte kon wél nog pakjes bestellen. Ook opvallend: hoewel ook Mastercard de transactiekosten opdreef na de brexit, blijven zij buiten schot.

Houders van een Visakaart in het Verenigd Koninkrijk kunnen dus op beide oren slapen; voortaan kunnen ze zonder zorgen Amazon-pakketjes bestellen.

(lb)

Meer