Amazon-baas bouwt intern labo om personeel te testen op Covid-19

Jeff Bezos, de CEO en stichter van Amazon, ziet heil in het ’testen, testen, testen’ van alle personeelsleden op Covid-19. De Amerikaanse e-commercereus werkt aan een systeem waarbij alle medewerkers regelmatig een test ondergaan.

In een jaarlijkse brief aan de aandeelhouders zet Bezos haarfijn uiteen welke stappen het bedrijf ondernam om het coronacrisis te bezweren. Zo verscheepte Amazon een tijdje enkel essentiële goederen, zoals onder meer babyvoeding, verzorgingsproducten en medicijnen. Ook werden alle personeelsleden – ook die zonder symptomen van Covid-19 – getest, gaf topman Jeff Bezos aan.

De volgende stap is de samenstelling van een specifiek team, met daarin wetenschappers, software-ingenieurs en managers. Zij moeten op termijn een intern testlaboratorium uitbouwen. ‘Regelmatig testen op een wereldwijde schaal, zal zowel helpen om de mensen te beschermen als om de economie opnieuw op gang te brengen. Daarom hebben we veel meer testcapaciteit nodig dan er momenteel voorhanden is’, schrijft hij.

Het is niet de eerste keer dat Bezos zich laat horen over de coronacrisis. Op de kritiek dat Amazon niet genoeg maatregelen neemt om personeelsleden te beschermen, reageerde hij in maart al. Hij schreef een brief aan alle werknemers, waarin hij hen bedankte voor het werk en voorspelde dat de crisis ‘zou verergeren’. Verschillende magazijnen van Amazon kampen intussen met besmette personeelsleden. En dinsdag raakte nog bekend dat er een werknemer van Amazon overleden is aan het nieuwe coronavirus.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20