Amazon gaat al zijn personeel screenen op ziekte

Het gigantische e-commercebedrijf Amazon is van plan om al zijn werknemers preventief te screenen. Momenteel gebeurt dat al op verschillende locaties in de Verenigde Staten. Tegen volgende week zal dat ook in alle Europese vestigingen gebeuren.

In een blogpost laat Dave Clark, de Senior Vice President voor wereldwijde operaties van Amazon, weten dat er strengere maatregelen komen voor het personeel. Afgelopen zondag begonnen ze al met temperatuurmetingen. Wie koorts heeft, moet naar huis. Werknemers mogen pas terugkeren na drie dagen zonder koorts. Binnenkort moet dat in alle vestigingen gebeuren.

Mondmasker

Amazon voorziet ook mondmaskers voor het personeel. Momenteel zijn de maskers beschikbaar op enkele locaties, maar vanaf volgende week zijn ze in elke vestiging terug te vinden. Daarbovenop zijn er desinfecterende doekjes en handreiniger ter beschikking, dat was volgens de blogpost voordien al het geval.

De speciale N-95 maskers worden gedoneerd aan gezondheidsmedewerkers of verkocht aan medische instellingen en overheden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20