Alphabet houdt zich als enige techbedrijf recht op Wall Street, Twitter crasht 17 procent

De Amerikaanse beurzen gaan opnieuw onderuit bij de opening. Big Tech rapporteerde donderdag resultaten, maar de meeste kwamen onder de lat uit. Twitter gaat tot meer dan 17 procent lager.

Het enige techbedrijf dat zich weet recht te houden is Google-moeder Alphabet. Die kon profiteren van hogere advertentie-inkomsten in de periode tussen de twee lockdowns in. Het aandeel wint rond 15 uur 5,9 procent.

Voor de rest is het niet om over naar huis te schrijven. Facebook verliest 4,8 procent, Apple gaat 5 procent in het rood, Netflix doet er 2,7 procent af, Amazon geeft 3,6 procent prijs, Spotify gaat 5,4 procent lager en Twitter crasht 17,7 procent nadat de groei van het aantal gebruikers minder goed was dan verwacht. Zelfs Pinterest, dat donderdag nog 28 procent won, gaat 3,2 procent in het rood. De techbeurs Nasdaq is 1,5 procent kwijt.

Lockdownangst

Maar ook op de andere beurzen is het ellende troef. De Dow Jones verliest 0,7 procent, de S&P500 moet het met 0,6 procent minder doen. Beleggers duwen weer stevig op de verkoopknop nu het aantal coronabesmettingen opnieuw stijgt en een hoop Europese landen opnieuw in lockdown gaan.

Ook in België lijkt een lockdown op til. In de VS worden er in een aantal staten al beperkende maatregelen genomen. Komt daarbij dat de gesprekken over een stimuluspakket nog steeds muurvast zitten.

Slechtste week sinds maart

De Amerikaanse beurzen zijn op weg naar hun slechtste week sinds maart, het begin van de coronapandemie. De Dow Jones staat al 6,7 procent lager voor de week, de S&P500 verloor al 5,4 procent en de Nasdaq ging al 4 procent in het rood.

Over de volledige maand, die vandaag eindigt op de beurs, verloor de Dow Jones al 4 procent en de S&P500 1,5 procent. De Nasdaq staat op een kleine winst van 0,2 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20