Alibaba-broertje en grote Uber-concurrent dingen naar licentie om digitale bank op te richten

Singapore heeft 21 aanvragen ontvangen om een volledig digitale bank op te richten. Ant Financial, het bedrijf achter Alipay, het online betalingsplatform van Alibaba, is een van de kandidaten.

Vorig jaar schudde Singapore de bankensector door elkaar met zijn aankondiging dat het twee volledig digitale banken in het leven zou roepen. In plaats van zelf die oefening te doen, lanceerde het een oproep aan bedrijven en organisaties om aanvragen in te dienen.

De oproep was een succes. In totaal dienden 21 instanties een applicatie in, waaronder e-commercebedrijven, crowdfundingplatforms en online bankingdiensten.

De succesvolle kandidaat moet in staat zijn om 15 miljoen Singaporese dollars (9,9 miljoen euro) te investeren, gefinancierd door zijn oprichters of stakeholders. Aanvankelijk mogen ze maximaal 50 miljoen Singaporese dollars (33 miljoen euro) aan deposito’s inzamelen, maximaal 75.000 Singaporese dollars (50.000 euro) per klant.

Onder andere Ant Financial, het bedrijf achter Alipay, het online betalingsplatform van Alibaba en Grab, de grote Uber-concurrent, hebben zich kandidaat gesteld. Ook het gamingbedrijf Razer, samen met een consortium van zijn partners, een resem fintechspelers, zoals iFast en V3 Group, en het Amerikaanse e-commercebedrijf Sea dingen naar een licentie. In juni zal Singapore de knoop doorhakken.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20