Alexia Bertrand moet uitleg geven over waarom ze voor Open Vld kiest en niet voor MR

Alexia Bertrand is staatssecretaris voor Open Vld in de ontslagnemende regering, maar stond bij de verkiezingen op een MR-lijst. Nu moest ze kleur bekennen. Daarbij kiest Bertrand voor Open Vld in plaats van voor MR.

In het nieuws: Bertrand moet toch duidelijkheid verschaffen.

  • Alexia Bertrand stapte over van MR naar Open Vld, om de post van staatssecretaris voor Begroting te kunnen krijgen, na het gedwongen vertrek van Eva De Bleeker (Open Vld) op die post. Bij de verkiezingen kreeg ze toch de vierde plaats op de Kamerlijst van MR in Brussel.
  • En dus rees nu de vraag: voor welke partij gaat Bertrand zetelen in het Brussels parlement? Door de eed in het Nederlands dan wel in het Frans af te leggen, kan er nog van kant gewisseld worden. Voor Bertrand lag de keuze voor de hand: Open Vld.
  • “Er is nooit enige onduidelijkheid geweest over het feit dat ik als Open Vld-kandidate campagne voerde op de gezamenlijke lijst. Dat was onderdeel van het akkoord. Het is dan ook normaal dat ik in deze fractie de eed afleg in de Kamer, ook al is de score van de Open Vld duidelijk slechter dan die van de MR”, verduidelijkt Bertrand op X.
Meer