Airbus bevestigt megabestelling aan IndiGo

Het Europese Airbus zal 300 vliegtuigen leveren aan de Indiase luchtvaartmaatschappij.

Lowcostmaatschappij IndiGo heeft 300 Airbus 320neo-vliegtuigen besteld bij de Europese bouwer. Dat is volgens Airbus een van de grootste orders ooit door het bedrijf. IndiGo is daarmee de grootste klant voor dat type vliegtuigen. Er zullen zowel A320neo’s , A321neo’s als A321XLR’s geleverd worden. Het zijn allemaal relatief kleine vliegtuigen, met een enkel gangpad.

33 miljard

‘Wij zijn erg blij dat IndiGo, tevens een van onze eerste klanten voor de A320neo, ook haar toekomst verder uitbouwt met Airbus’, zegt Airbus CEO Guillame Faury over de deal.

De overeenkomst met Airbus zou een slordige 33 miljard dollar waard zijn aan catalogusprijs. Maar bij orders van deze omvang gelden doorgaans lagere stukprijzen. In totaal heeft IndiGo al 720 Airbus-vliegtuigen in de vloot zitten. Volgens Riyaz PeerMohamed, de CFO van de Indiase maatschappij, zullen de vliegtuigen op termijn de brandstofkosten doen dalen.

Het aandeel van Airbus steeg met 1,6 procent na de bekendmaking. In 2019 steeg het aandeel van Airbus in totaal al met 50 procent.

IndiGo

IndiGo organiseert binnenlandse vluchten in India sinds 2005, in 2011 kwamen daar internationale vluchten bij. De thuisbasis van het bedrijf is Gurgaon, een satellietstad van Delhi.

Dagelijks zijn er meer dan 1.400 vluchten, naar 83 bestemmingen. Het merendeel daarvan ligt in India, maar IndiGo opereert ook op 23 buitenlandse luchthavens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20