Airbnb-inkomsten stijgen nu landen zich openstellen voor gevaccineerde reizigers

De kwartaalomzet van woningverhuurplatform Airbnb overtrof de verwachtingen van Wall Street. Airbnb zei donderdag dat een opleving van het wereldwijde reisverkeer het gevolg is van stijgende vaccinatiecijfers. “De laatste drie maanden van het jaar zal de groei in 2022 aandrijven.”

Internationale reizen zitten in de lift, nu landen hun beperkende maatregelen voor volledig gevaccineerde bezoekers beginnen te versoepelen. Die versoepelingen hebben Airbnb helpen herstellen van een sterke daling begin vorig jaar. Het bedrijf verwacht nu dat buitenlandse toeristen de inkomsten verder zullen verhogen.

“We zien herstel in zowel binnenlandse als buitenlandse reizen dit jaar, hoewel binnenlandse reizen de meerderheid blijven”, zei het bedrijf. Het herstel wordt voornamelijk aangejaagd door Noord-Amerika en Europa – regio’s met hogere gemiddelde dagtarieven. Boekingen in die regio’s stegen met 15 procent in het derde kwartaal ten opzichte van een jaar eerder.

Groei ondanks de pandemie

Analisten verwachten dat Airbnb, ondanks de pandemie, zal blijven groeien in de markt van alternatieve accommodaties.

In het derde kwartaal stegen de bruto boekingen met 48,8 procent tot een totaal van 10,3 miljard euro. Het bleef echter net onder de marktverwachting van 10,58 miljard euro. De omzet steeg met 66,7 procent tot 1,94 miljard euro en oversteeg de verwachting van 1,77 miljard euro.

Airbnb voorspelt voor het lopende vierde kwartaal een omzet tussen de 1,20 en 1,28 miljard euro. Analisten gingen uit van een gemiddelde 1,25 miljard euro. De terugval tegenover het derde kwartaal is logisch, want de zomermaanden zijn de belangrijkste periode van het jaar voor reizen.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20