In welke landen scoor je de beste deals op Airbnb?

De voorbije jaren heeft Airbnb voor een heuse revolutie gezorgd op de reismarkt. Via de site heb je toegang tot leuke huisjes, fancy appartementen of gezellige kamers, vaak aan interessante prijzen. Aan de andere kant bieden hotels vaak leuke extra’s, zoals een uitgebreid ontbijt, wellness of roomservice. Maar waar scoor je nu de beste deals?

Lig je niet wakker van grote luxe, en twijfel je tussen een standaardhotel of Airbnb, hou dan zeker rekening met de vergelijkende studie van Vouchercloud. Daarbij werd de gemiddelde prijs van Airbnb’s in de hoofdstad van een land vergeleken met de gemiddelde prijs van een driesterrenhotel in die hoofdstad. En in een aantal landen kan je duidelijk veel geld besparen door te opteren voor een Airbnb.

Plan je een bezoek aan Malta, Portugal of Zwitserland? Dan is Airbnb duidelijk de beste keuze. De prijs voor een driesterrenhotel ligt in Malta gemiddeld maar liefst 127% hoger dan voor een verblijf bij een lokale inwoner. In Portugal bedraagt dat verschil 94% en in Zwitserland 82%. In de volgende landen is het verschil misschien iets kleiner, maar nog steeds beduidend: Slovenië (67%), Frankrijk (65%), Luxemburg (62%), Spanje (59%), Denemarken (59%), Liechtenstein (59%), Ierland (58%), Vaticaanstad (58%), Duitsland (52%), Polen (45%), Oostenrijk (45%), Griekenland (44%) en Italië (44%).

En in deze landen ga je beter op hotel

Slechts in zeven landen is het goedkoper om op hotel te gaan dan om voor Airbnb te kiezen. Dat is het geval in Andorra, Letland, Oekraïne, Litouwen, Azerbeidzjan, Armenië en Estland.

In één land was de gemiddelde prijs voor een nacht hotel exact dezelfde als die voor een nacht Airbnb, en dat was het geval in Kazachstan. Als je een trip naar Astana wil maken, dan zal de prijs dus niet de beslissende factor zijn om al dan niet voor Airbnb te kiezen.

Goedkoopste versus duurste bestemmingen

Bij de studie werden ook de gemiddelde prijzen tussen de landen onderling vergeleken. Daarbij kwam Albanië als goedkoopste Europese bestemming uit de bus. Andere goedkope bestemmingen bleken Macedonië, Turkije, Montenegro, Moldavië, Servië en Bulgarije te zijn. De duurste bestemming was dan weer IJsland, gevolgd door Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20