Ageas trekt Bel20 in het groen

De Brusselse sterindex Bel20 opent met 0,1 procent licht in het groen. De verzekeraar Ageas staat met een straatlengte voorsprong aan kop.

Ageas maakte vrijdag, samen met zijn kwartaalresultaten, bekend dat het dit jaar een dividend uitkeert. Op zich geen groot nieuws, want veel beursgenoteerde bedrijven doen dat, maar de Nationale Bank had banken en verzekeraars gevraagd om dit jaar geen dividenden uit te keren en hun geld bij te houden als buffer voor wanbetalingen door corona.

De verzekeraar gaat dus in tegen de Nationale Bank en de markt kan dat appreciëren. Het aandeel staat een uur na de opening bijna 7,5 procent hoger en is daarmee de ster in de Bel20.

Galapagos onderuit

Op de tweede plaats staat de materiaaltechnologiegroep Umicore met een winst van 2,4 procent. Beleggers pikken het aandeel weer op nadat het de afgelopen een rit naar beneden had ingezet door teleurstellende resultaten.

En ook Telenet kent een lichte winst. De telecom- en mediagroep kwam met twee nieuwtjes vrijdag. Ze hernoemt haar zenders VIER, VIJF en ZES en maakt er zelfs nog één bij: Play Zeven. Daarnaast geeft het bedrijf ook 10 euro korting op alle Play Sports-abonnementen, zowel de bestaande als de nieuwe. Dat doet het zolang er geen akkoord is met Eleven Sports om de Jupiler Pro League uit te zenden. Het aandeel gaat 0,1 procent hoger.

Onderaan staat Galapagos, dat 2,5 procent zakt na kwartaalresultaten. Corona doorkruist klinische tests van het biotechbedrijf. De Mechelaars moesten de rekrutering van patiënten stopzetten voor tests met hun reumamiddel filgotinib, waardoor de lancering vertraging oploopt. Al maakt CEO Onno van de Stolpe zich sterk dat de groep ‘nog steeds op koers zit’. Het bedrijf heeft nog 5,6 miljard euro cash in handen.

Tencent

In Amsterdam gaat de techgroep Prosus onderuit met 4,7 procent. Het bedrijf is voor 31 procent aandeelhouder van de Chinese techgigant Tencent. Die crashte eerder op de beurs van Hongkong al 5,8 procent nadat de Amerikaanse president Trump de oorlog verklaarde aan de alles-in-éénapp WeChat, die eigendom is van Tencent.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,1 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20