Ageas keldert op beurs na instap Belgische staat

Beleggers reageren uitgesproken negatief op de instap van FPIM, de investeringsmaatschappij van de Belgische staat, in het kapitaal van verzekeringsgroep Ageas.

Ageas’ koers donderde maandagochtend in eerste reactie tot 12 procent lager, om daarna wat te herstellen. De Belgische staat kocht, via FPIM, een belang van 6,3 procent in Ageas, vermoedelijk door de participatie van de Chinese aandeelhouder Ping An over te nemen.

Hoewel sommige analisten de Belgische verankering toejuichen, is de wijziging in het aandeelhouderschap voor sommige beleggers toch het sein om op de verkoopknop te duwen.

Volgens het beurshuis Kepler Cheuvreux heeft de koersdaling te maken met de recente overnamespeculatie rond Ageas: de Belgische verankering verlaagt de kans op het losbarsten van een internationale biedstrijd om Ageas en dempt daardoor ook de beurskoers.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.