Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

AB InBev lanceert cannabidiol-drank op Canadese markt

Logo Business AM
Economie

17/10/2019 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Fluent Beverage Company, een joint-venture tussen brouwer AB InBev en cannabisproducent Tilray, wil tegen december dit jaar in Canada alcoholvrije dranken op met cannabidiol (CBD), een bestanddeel van marihuana op de markt, brengen. Het product zal mogelijk als een thee of een andere alcoholvrije drank op de markt verschijnen. 

Er zijn daarentegen geen plannen voor een cannabidiol-bier.

Onderzoek

Sinds oktober vorig jaar is het recreationeel gebruik van cannabis in Canada toegelaten. De beslissing had in eerste instantie betrekking op onder meer zaden, planten en oliën, maar wordt nu uitgebreid tot andere toepassingen, zoals voedingsproducten of dranken. Fluent Beverage maakt daarvan gebruik om tegen eind dit jaar de lancering van een cannabidiol-drank op de Canadese markt aan te kondigen.

AB InBev en Tilray kondigden in december vorig jaar de oprichting van de joint-venture Fluent Beverage aan. Beide partijen investeerden 50 miljoen dollar in de joint-venture. Bedoeling was dat Fluent Beverage onderzoek zou doen naar nieuwe dranken op basis van zowel cannabidiol als tetrahydrocannabinol (thc), het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis. 

Nano-emulsies

“Wanneer men cannabidiol en tetrahydrocannabinol in een vloeistof mengt, dreigen deze producten op termijn afgebroken te worden,’ zegt Jorn Socquet, chief executive van Fluent Beverage. “Cannabis-dranken zijn meestal gebaseerd op oliën, die bijzonder moeilijk met water mengen. Onze onderzoekers hebben voor cannabidiol nu echter een oplossing gevonden.’

‘Daarvoor hebben ze gebruik gemaakt van nano-emulsies, een mengeling van vloeistoffen in extreem kleine druppels. Bij thc heeft men daarentegen hiermee nog geen succes geboekt. Dat product is veel onstabieler gebleken dan cannabidiol. Het onderzoek naar dranken op basis van thc gaat echter verder.’

De productie van de cannabidiol-dranken zal alvast niet tot nieuwe bieren leiden. ‘Er blijkt bij de consument geen interesse,’ zegt Socquet. De nieuwe portfolio zou daarentegen uit licht zoete dranken of thee bestaan.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton