Aantal overlijdens aan corona daalt met 5 procent per dag

De voorbije 24 uur zijn er 368 nieuwe besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat is een stijging met 3 procent tegenover zondag. Maar dat heeft vooral een technische reden.

Viroloog Steven Van Gucht nuanceerde de stijging met de boodschap dat de teststrategie deze week is veranderd. Er worden nu ook mensen met milde symptomen getest en opgenomen in de statistieken, wat de stijging zou kunnen verklaren. Het totaal aantal bevestigde gevallen staat nu op 53.449.

Er werden 60 nieuwe mensen in het ziekenhuis opgenomen, maar 55 patiënten mochten het ziekenhuis ook verlaten. In totaal zijn er nu 13.697 mensen genezen.

Het aantal overlijdens blijft dalen. De afgelopen 24 uur stierven er 62 mensen aan het virus. Volgens Van Gucht is er een daling met ongeveer 5 procent per dag.

‘Belangrijk dat kinderen naar school gaan’

Van Gucht sloot de persconferentie af met een geruststelling voor ouders, nu de scholen opnieuw opengaan. ‘Het is zowel medisch als wetenschappelijk heel duidelijk dat kinderen zelden ziek worden van Covid-19’, zei hij. ‘In het ziekenhuis is maar 1,7 procent van de patiënten jonger dan 19 jaar. Het is bovendien volgens pediaters ook belangrijk dat kinderen weer naar school kunnen voor hun mentale gezondheid en hun welzijn. En dat weegt niet op tegen een eventuele besmetting.’

Tot slot wees hij er nog op dat bijvoorbeeld Zweden nooit de scholen heeft gesloten, zonder grote gevolgen, en dat de ons omringende landen allemaal aan heropening denken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20