“Patiënt met Neuralink hersenimplantaat kan computermuis bewegen met gedachten”, beweert Musk

Volgens stichter Elon Musk is de proefpersoon die eind januari een hersenimplantaat kreeg van zijn startup Neuralink nu in staat om een computermuis met zijn gedachten te bewegen. Het is een eerste stap in het besturen van computers zonder fysieke handelingen.

Waarom is dit belangrijk?

De technologie van Neuralink zou een omwenteling voor de medische wetenschap kunnen betekenen. Het zou mensen die niet of minder mobiel zijn, in staat stellen om actiever deel te nemen aan de maatschappij.

In het nieuws: Neuralinks implantaat boekt een eerste concreet resultaat.

  • Via Spaces, een kanaal om audiogesprekken te voeren op X, gaf Musk een update: "Vooruitgang is goed, en de patiënt lijkt volledig hersteld te zijn, zonder nadelige effecten waarvan we op de hoogte zijn. De patiënt is in staat om een muis over het scherm te bewegen door alleen maar te denken."
  • Volgens Musk is de volgende stap nu om de patiënt zoveel mogelijk te laten klikken met de muis, en daar informatie ron
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer