Aantal besmettingen stabiliseert, mondmaskers verplicht in Brussel

Tussen 2 en 8 augustus waren er gemiddeld 604 besmettingen met Covid-19 per dag. Dat is een stijging met 12 procent, 1 procent meer dan dinsdag. In Brussel gaat het aantal besmettingen over 50 per 100.000 inwoners en dus wordt het overal verplicht om een mondmasker te dragen.

Er zijn nu in totaal 75.008 Belgen besmet met Covid-19.

Het aantal doden blijft wel stevig stijgen. Er sterven nu gemiddeld 4 mensen per dag aan het virus, een stijging met 63 procent tegenover de afgelopen zeven dagen. Er zijn sinds maart al 9.885 doden te betreuren.

Per dag worden er ook gemiddeld 27 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn er 21 procent meer dan de zeven dagen ervoor. Sinds het begin van de coronacrisis werden al 18.546 mensen gehospitaliseerd.

Brussel

In heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gemiddeld aantal besmettingen per dag gestegen naar 54 per 100.000 inwoners. Dat is meer dan de alarmdrempel van 50 en betekent dat er over het hele grondgebied mondmaskerplicht is voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Dat kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) vorige week al aan op een persconferentie. De afgelopen zeven dagen werden er in Brussel gemiddeld 663 mensen per dag besmet met het virus.

In Antwerpen zullen de coronamaatregelen woensdag worden bijgestuurd. Gouverneur Cathy Berx (CD&V) geeft om 15 uur meer uitleg op een persconferentie. Sinds twee weken geldt daar een avondklok, al is die nu tijdelijk niet van kracht door de hittegolf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20