Kan je de aankoop van een elektrische wagen annuleren als de Vlaamse regering de premie schrapt?

Onzekerheid troef voor de mensen die onlangs een elektrische wagen hebben gekocht of besteld. Normaal komen zij in aanmerking voor een premie, maar binnen de regering gaan er nu stemmen op om die tegemoetkoming alsnog te schrappen. Kan je in dat geval de aankoop nog annuleren?

Waarom is dit belangrijk?

Om de CO2-uitstoot van het Vlaamse wagenpark te verminderen, wil de Vlaamse regering mensen die een elektrische wagen kopen een premie geven. Maar het is ver van zeker dat die overheidssteun er komt.

Context: De Vlaamse regering wil mensen die een nieuwe elektrische wagen kopen een premie van 5.000 euro geven.

  • Het voertuig mag wel niet meer kosten dan 40.000 euro. Ook wie een groene tweedehandswagen koopt, komt in aanmerking voor een premie. Die bedraagt in dat geval 3.000 euro.
  • De premie kan worden toegekend wanneer de elektrische wagen na 25 september besteld werd, op voorwaarde dat deze pas ingeschreven werd vanaf 1 januari 2024.
  • De regering heeft daarvoor een budget van 20
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto