Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 10 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Aandeelhouders Tiffany eens met verkoop van keten

Logo Business AM
Lifestyle

04/02/2020 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

LVMH betaalt voor Tiffany bijna 15 miljard euro. - AP Photo/Michel Euler

De aandeelhouders van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany hebben zich akkoord verklaard met de overname van het bedrijf door het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). In november vorig jaar hadden beide ondernemingen de transactie aangekondigd.

Met de overname is een bedrag van ruim 16,2 miljard dollar (14,7 miljard euro) gemoeid.

Autoriteiten

Het Franse concern, in handen van miljardair Bernard Arnault, was al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om zijn positie op de Amerikaanse markt te versterken. Arnault noemde het akkoord van de aandeelhouders van Tiffany een belangrijke mijlpaal.

Hij voegde eraan toe dat er nu verder wordt gewerkt aan een instemming van de autoriteiten. Gehoopt wordt dat de overname later dit jaar definitief kan worden afgerond. LVMH heeft al merken zoals Dior, Louis Vuitton en Sephora in portefeuille.

Richemont

Met merken zoals onder meer Chaumet en Bulgari heeft LVMH ook al een sterke aanwezigheid op de juwelenmarkt. Door de toevoeging van Tiffany steekt het Franse concern in die sector zijn Zwitserse concurrent Richemont, dat onder meer Cartier in portefeuille heeft, voorbij.

Bij Tiffany werken momenteel ongeveer veertienduizend mensen. De keten werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. Ruim veertig jaar geleden werd de keten overgenomen door het cosmeticabedrijf Avon. Nog later werd Tiffany doorverkocht aan een groep investeerders.

Het bedrijf boekt een jaaromzet van 4,4 miljard dollar. De inkomsten van overnemer LVMH liepen vorig jaar op tot 53,7 miljard euro.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton