Aandeelhouders Tiffany eens met verkoop van keten

De aandeelhouders van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany hebben zich akkoord verklaard met de overname van het bedrijf door het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH). In november vorig jaar hadden beide ondernemingen de transactie aangekondigd.

Met de overname is een bedrag van ruim 16,2 miljard dollar (14,7 miljard euro) gemoeid.

Autoriteiten

Het Franse concern, in handen van miljardair Bernard Arnault, was al langere tijd op zoek naar mogelijkheden om zijn positie op de Amerikaanse markt te versterken. Arnault noemde het akkoord van de aandeelhouders van Tiffany een belangrijke mijlpaal.

Hij voegde eraan toe dat er nu verder wordt gewerkt aan een instemming van de autoriteiten. Gehoopt wordt dat de overname later dit jaar definitief kan worden afgerond. LVMH heeft al merken zoals Dior, Louis Vuitton en Sephora in portefeuille.

Richemont

Met merken zoals onder meer Chaumet en Bulgari heeft LVMH ook al een sterke aanwezigheid op de juwelenmarkt. Door de toevoeging van Tiffany steekt het Franse concern in die sector zijn Zwitserse concurrent Richemont, dat onder meer Cartier in portefeuille heeft, voorbij.

Bij Tiffany werken momenteel ongeveer veertienduizend mensen. De keten werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. Ruim veertig jaar geleden werd de keten overgenomen door het cosmeticabedrijf Avon. Nog later werd Tiffany doorverkocht aan een groep investeerders.

Het bedrijf boekt een jaaromzet van 4,4 miljard dollar. De inkomsten van overnemer LVMH liepen vorig jaar op tot 53,7 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20