Buffett weigerde juweliersketen Tiffany te kopen

Vóór de aankoop van Tiffany door de Franse groep LVMH in november vorig jaar voor 16,2 miljard dollar, had de juwelier superbelegger Warren Buffett uitgenodigd om nog een tegenbod te doen… wat hij uiteindelijk weigerde.


We dachten dat de Tiffany-affaire was afgelopen, maar deze onthulling komt als een ongewenste epiloog. Nadat LVMH, de nummer één van de wereld in luxe, een bod had gedaan om de beroemde juwelier te kopen, had Tiffany zakenman en miljardair Warren Buffett uitgenodigd om een tegenbod te doen. Maar dat heeft hij opzij geschoven, meldt de Financial Times. De topman van Berkshire Hathaway bevestigde aan de krant dat hij was benaderd.

Warren Buffett is eigenlijk een groot bewonderaar van de juwelengigant, die hij heeft geholpen de financiële crisis te overwinnen door in 2009 voor 250 miljoen dollar aan obligaties te kopen.

De Financial Times zegt zelfs, verwijzend naar zijn adviserende bankiers, dat hij een overname als een reële mogelijkheid beschouwde. Maar waarom deed hij dan een stap terug?

Cashberg

Berkshire-investeerders worden stilaan ongeduldig bij de afwezigheid van ‘de acquisitie ter grootte van een olifant’ die de groep onvermoeibaar nastreeft. Terwijl het zit op 128 miljard dollar in contanten.

De investeringsreus deed recent een bod op het bedrijf Tech Data ter waarde van 5 miljard dollar. Maar dat liep op niets uit toen Warren Buffett weigerde te vechten nadat een ander bedrijf, Apollo Global Management, zijn bod had verhoogd.

Dus, de miljardair is voorzichtig? In zijn verdediging schreef hij in zijn laatste brief aan de aandeelhouders dat ‘de prijzen zeer hoog zijn voor bedrijven met een behoorlijk langetermijnperspectief’. Het is niet zeker of ze met die uitleg tevreden zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20