Aandeelhouders Tesla zouden druk gezet hebben op Elon Musk om Bitcoin los te laten

Teslabaas Elon Musk is ongetwijfeld één van de meest bekende cryptoliefhebbers ter wereld. Maar die liefde is blijkbaar niet zo groot bij de aandeelhouders van de wagenproducent. Volgens de Canadese zakenman Kevin O’Leary hebben zij druk uitgeoefend op Musk om Bitcoin (BTC) te lossen.

De cryptowereld werd in mei met verstomming geslagen toen Musk zei dat Tesla niet langer Bitcoin zal aanvaarden als betaalmiddel. De topman bij Tesla liet toen weten dat hij zich zorgen maakte over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mijnbouw en transacties. Dat resulteerde in een forse daling van Bitcoin en tal van andere cryptomunten. Sindsdien hebben de crypto’s alle moeite van de wereld om te herstellen van de klappen die ze toen hebben gekregen.

Bitcoin loslaten

Volgens O’Leary werd Musk in mei door zijn aandeelhouders onder druk gezet om Bitcoin los te laten. ‘Elon werd, denk ik, onder druk gezet door de aandeelhouders van Tesla om zich hierover uit te spreken, omdat zij leven met duurzaamheidscommissies, en zij geen voorstander zijn van het idee om met BTC Teslawagens te kopen. En dus hebben ze hem waarschijnlijk overgehaald om een verklaring af te leggen’, zei hij in een interview met Cryptopotato, een nieuwssite over cryptomunten.

De Canadese zakenman voegde eraan toe dat hij Musk kon begrijpen omdat het bedrijf gewoon ‘echoot wat elke instelling zegt.’ ‘Dat betekent dat je niet zomaar kolen kunt verbranden om bitcoin te minen’, aldus O’Leary. Hij is er dan ook van overtuigd dat de ecologische voetafdruk van Bitcoin moet verkleinen alvorens de cryptomunt in de smaak kan vallen van moderne bedrijven en instellingen.

Desalniettemin blijft Tesla Bitcoins bezitten. Musk heeft in februari voor maar liefst 1,5 miljard dollar aan Bitcoins gekocht. Uit de kwartaalcijfers (Q1) bleek overigens dat de verkoop van Bitcoins het bedrijf een extra winst heeft opgeleverd van 100 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20