De populaire cryptowallet MetaMask, die op het Ethereum-systeem bestaat, kent zo’n 21 miljoen gebruikers. Daar is een goede reden voor, zegt CEO Justin Lubin.
Blockchainbedrijf ConsenSys heeft begin november bij een investeringsronde 200 miljoen dollar opgehaald om zijn cryptotechnologie te blijven ontwikkelen. Op het lijstje van geldschieters staan onder andere het hedgefonds Third Point en HSBC, de grootste bank van Europa. Het bedrijf zou nu in totaal een marktwaarde van 3,2 miljard dollar hebben, weet Bitcoinexchangeguide.
Die investeringen zijn zeker geen toeval. Eerder dit jaar gingen er geruchten rond als zou HSBC plannen hebben om een handelsplatform voor crypto te lanceren, of een andere manier introduceren om digitale munten aan te bieden. De bank zei in mei tegen persagentschap Bloomberg echter dat het dit helemaal niet van plan was. Nu investeert het dan toch fors in een van de opkomende spelers van de cryptowereld.
21 miljoen gebruikers
ConsenSys is dan ook de ontwikkelaar achter MetaMask, de meest populaire cryptowallet van Ethereum, het gedecentraliseerde netwerk van de tweede grootste cryptomunt Ether. Woensdag kon MetaMask aankondigen dat het 21 miljoen maandelijkse gebruikers heeft. Dat zijn er 38 keer zoveel als in 2020. “We hebben nu evenveel gebruikers als dat er ooit Bitcoins zullen bestaan”, pochte de Twitter-account van het product.
De crypto-onderneming kon eerder al rekenen op zo’n 65 miljoen dollar aan investeringen van betaalbedrijf Mastercard en grootbank JP Morgan.
Ethereum heeft gekozen voor decentralisatie
ConsenSys werd in 2014 opgericht door Joe Lubin, die daarnaast de CEO van het bedrijf is. Lubin is trouwens ook mede-oprichter van Ethereum. Met de nieuwe financiële injectie is hij van plan om 400 nieuwe werknemers aan te nemen. “Er is een oorlog over het binnenhalen van vers talent gaande. We gaan ervoor zorgen dat we ons team kunnen versterken om competitief te blijven binnen het Ethereum-ecosysteem”, zei ConsenSys-Chief Strategy Officer Simon Morris in een interview met cryptosite CoinDesk.
Er zijn namelijk verschillende uitdagers van Ethereum opgerukt in de laatste maanden, zoals Solana (momenteel de 5e grootste cryptomunt), Polkadot, Avalanche en Polygon. Maar Lubin maakt zich geen zorgen over die andere cryptomunten. “Solana is een geweldige technologie, die zeker belangrijk zal zijn wanneer ons ecosysteem evolueert. Maar eigenlijk concurreren zij met Layer 2-protocollen op Ethereum”, meent Lubin in een interview met Bloomberg.
Volgens Lubin mikt het Ethereum-netwerk dus veel hoger dan die andere applicaties. Het Ethereum-systeem van Vitalik Buterin zou verantwoordelijk zijn voor de creatie van het web 3.0, een volledig gedecentraliseerd internet waar bedrijven en overheden geen controle over zouden hebben. “Ethereum heeft er voor gekozen om zich te richten op decentralisatie, en dat is waar je vertrouwen krijgt. Ethereum is de duidelijke winnaar als het gaat over beveiliging, decentralisatie en vertrouwen”, concludeert hij.
(lb)