Citadel-CEO Ken Griffin: “Bitcoin zal vervangen worden door Ethereum”

Hedgefondsmiljardair Ken Griffin denkt dat Ethereum Bitcoin “conceptueel” van de troon gaat stoten als grootste cryptonetwerk. Dat zei hij in een YouTube-interview met de New York Times. Griffin schat de blockchaintechnologie van Ethereum hoger in dan die van Bitcoin, omdat deze minder energie slurpt, lagere transactiekosten heeft en een hogere transactiesnelheid.

Griffin, CEO van multinational hedgefondsbedrijf Citadel en de 45ste rijkste man van de VS, ziet maar één manier om cryptomunten te waarderen. Dat is door te hopen dat iemand ze in de toekomst tegen een hogere prijs zal kopen.

Griffin blijft sceptisch over crypto, en ziet tot op de dag van vandaag geen commerciële toepassingen voor Bitcoin vanwege de grote energie-voetafdruk, lage transactiesnelheden, en kwetsbaarheid voor fraude.

“Niet de oplossing die we nodig hebben”

Over de onderliggende blockchaintechnologie die cryptomunten aandrijft, zei Griffin dat het “echt interessante technologie is, een krachtige manier om een gedecentraliseerd grootboek over de hele wereld te onderhouden, maar voor de meeste problemen is het echt niet de oplossing die we nodig hebben”.

Griffin denkt dat de Bitcoin, volgens hem de munt van de volgende generatie, verdrongen zal worden door de Ethereum-blockchain. En dat om de eerder genoemde redenen, namelijk de snellere transacties per seconde, de kleinere energie-voetafdruk en de lagere transactiekosten.

Digitale dollar

Maar uiteindelijk zou een digitale dollar de hele crypto-industrie kunnen ontwrichten, zei Griffin nog in het interview. Hij wees daarvoor naar China en zijn digitale yuan-project als een potentieel voorbeeld.

“Ik denk dat we allemaal nog steeds proberen te begrijpen dat als we deze wereld van gedecentraliseerde financiën willen betreden en een betalingssysteem willen dat goedkoop en effectief is – gaat dit dan opgelost gaat worden door de cryptogemeenschap? Of wordt het opgelost door een digitale dollar?” aldus Griffin. Hij voegde eraan toe dat de ontwikkelingen zich weliswaar nog in de prille beginfase bevinden.

“Elon Musk en ik leven in een heel andere wereld”

Eind vorige week vroeg Tesla-chef Elon Musk zijn Twitter-volgers of hij al dan niet 10 procent van zijn aandelen moest verkopen. 58 procent van de 3,5 miljoen stemmers vond dat hij dat moest doen. Ook daarover had Griffin een mening. Hij zei dat hij en collega-miljardair Elon Musk “in een heel andere wereld leven”.

“Ik ken Elon al een lange tijd, ik had nooit gedacht dat we onze eigendomsbelangen zouden laten dicteren door een poll op Twitter,” aldus Griffin.

(bzg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.