Giorgio Armani kondigt pensioenplannen aan binnen komende 2-3 jaar


Key takeaways

  • Giorgio Armani is van plan om binnen twee tot drie jaar met pensioen te gaan.
  • Hij gelooft dat hij nog twee of drie jaar effectief kan bijdragen voordat hij terugtreedt.
  • Armani heeft een uitgebreid plan opgesteld voor zijn opvolging, hoewel de details nog niet bekend zijn gemaakt.

Giorgio Armani, 90 jaar oud, heeft zijn pensioenplannen voor de komende twee tot drie jaar bekendgemaakt. Hoewel hij eerder vragen over opvolging heeft ontweken, erkent Armani de onvermijdelijke overgang. Hij richtte zijn gelijknamige modehuis bijna vijf decennia geleden op en is nog steeds de standvastige leider, waardoor zijn toekomstplannen een onderwerp van veel speculatie zijn, vooral gezien de afwezigheid van kinderen om het bedrijf te erven.

In een interview met Corriere della Sera verklaarde Armani dat hij gelooft dat hij nog twee of drie jaar effectief kan bijdragen voordat hij terugtreedt. Hij benadrukte dat een verlenging van zijn ambtstermijn nadelig zou zijn. Hij onthulde ook dat de slaap ongrijpbaar is geworden, vervangen door levendige dromen waarin hij zijn toekomst voor zich ziet, vrij van het gewicht van de dagelijkse besluitvorming.

Armani’s visie op opvolging en nalatenschap

Armani sprak de wens uit om een rol te krijgen waarin hij niet langer de uiteindelijke autoriteit heeft, wat duidt op een verschuiving naar mentorschap of begeleiding in plaats van directe controle. Hij zei dat hij meer interesse kreeg van potentiële investeerders, maar verklaarde dat hij op dit moment geen reden ziet om van eigenaar te veranderen. Armani blijft zich inzetten voor de onafhankelijkheid van het bedrijf en onthulde dat hij een uitgebreid plan heeft opgesteld voor de opvolging, hoewel de details niet bekend worden gemaakt.

Armani’s reis naar grootheid in de mode

Armani’s weg naar de mode was niet meteen duidelijk. Aanvankelijk studeerde hij medicijnen voordat hij in het leger ging en uiteindelijk vond hij zijn roeping in etaleren en verkoop. In 1975 startte hij zijn eigen bedrijf en het jaar daarop presenteerde hij zijn eerste prêt-à-portercollecties onder zijn naam. Armani heeft door de jaren heen duurzame relaties opgebouwd met vele beroemdheden, waaronder Richard Gere, Eric Clapton en Lady Gaga.

Wat zijn nalatenschap betreft, wordt verwacht dat Armani’s erfgenamen zijn zus zullen zijn, verschillende andere familieleden die actief betrokken zijn bij het bedrijf, zijn oude medewerker en partner Pantaleo Dell’Orco en een liefdadigheidsstichting gewijd aan zijn filantropische inspanningen.

Wil je toegang tot alle artikelen, geniet tijdelijk van onze promo en abonneer je hier!

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.