Berlijn weigert zijn lokale chipbedrijven te verkopen aan Chinese spelers en heeft daar naar eigen zeggen goede redenen voor. Meer waarschijnlijk is echter dat Duitsland zich voorzichtig positioneert tussen Washington en Beijing.
De gevaarlijke geopolitieke koorddans van Duitsland
Waarom is dit belangrijk?
Hoewel Duitsland een deel van de haven van Hamburg verkocht aan China, volgt Berlijn de richtlijnen van Washington wanneer het aankomt op chips. Het land verijdelde al tweemaal een Chinese overname van een Duits chipbedrijf.De details: Berlijn is standvastig en blokkeert, voor de tweede keer al, een Chinese strooptocht doorheen zijn techlandschap.
- Het gaat dan ook over een speler in de chipsector die de productie van de waardevolle halfgeleiders faciliteert; ERS Electronic. Zij maken thermische houders die halfgeleiderwafers vastklampen tijdens het productieproces.
- Robert Habeck, Duits minister van Economie, kondigde woensdag aan dat de deal niet zou doorgaan. Habeck noemde ERS niet bij naam, maar de Fin
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.