Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Brussels Airlines krijgt staatssteun’

Logo Business AM
Business

10/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Brussels Airlines

Brussels Airlines-voorzitter Etienne Davignon zegt vrijdag in de Franstalige krant La Libre Belgique dat de luchtvaart is erkend als een strategische sector voor de Belgische economie, en dat Brussels Airlines dus staatssteun krijgt. Een nationalisering heeft volgens hem dan weer helemaal geen zin.

‘De onderhandelingen zijn aan de gang en zijn eerder positief’, zegt Davignon. Het bedrag van de steun en de modaliteiten ervan moeten nog bepaald worden. Sommigen spreken over een bedrag van 300 miljoen euro en een instap van de overheid in het kapitaal van Brussels Airlines of moederbedrijf Lufthansa.

Nationaliseren

Er zijn ook geruchten dat de luchtvaartmaatschappij genationaliseerd wordt, maar dat vindt Davignon geen goed idee. ‘Wat zou Brussels Airlines helemaal alleen doen na de crisis?’, zegt hij. Lufthansa wil Brussels Airlines ook niet kwijt. ‘De Duitsers zijn bereid om ons te helpen en het feit dat ze actief deelnemen aan de onderhandelingen met de Belgische staat is meer waard dan alle geruchten.’

Wel zal Brussels Airlines zijn herstructurering moeten ‘intensiveren’ op vraag van Lufthansa. Het is onvermijdelijk dat het Belgische bedrijf kleiner zal zijn na de crisis. Davignon schat 25 tot 30 procent kleiner. ‘We gaan er alles aan doen om ontslagen te vermijden, maar we hebben niet alleen goed nieuws voor ons personeel de komende weken’, besluit hij.

Lees ook:

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks