‘Herstructurering Brussels Airlines zal worden geïntensiveerd’

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa Group voert een belangrijke herstructurering door. Dat heeft de Duitse groep gemeld. Het bedrijf verwijst daarbij naar de coronacrisis, die onder meer de luchtvaart zwaar heeft getroffen. Lufthansa zegt onder meer zijn vloot te zullen afslanken en het aantal bestemmingen te zullen inperken. Germanwings, de Duitse budgetdochter van Lufthansa, zal zijn activiteiten helemaal stopzetten.

Het bedrijf kondigde echter ook aan dat de aangekondigde herstructurering bij Brussels Airlines en Austrian Airlines, twee andere dochtermaatschappijen van Lufthansa, zal worden versneld.

Geen snel herstel

Carsten Spohr, topman van de Lufthansa Group, had eerder al duidelijk gemaakt dat het bedrijf kleiner van omvang uit de coronacrisis zou komen. Het bedrijf denkt niet dat de luchtvaartsector snel weer zal terugkeren naar het niveau dat voor de uitbraak van de coronapandemie was bereikt.

Het zal volgens Lufthansa maanden duren vooraleer de wereldwijde reisbeperkingen volledig opgeheven zullen worden. ‘Daarom wordt op bijna alle vluchtoperaties van de groep ingegrepen,’ aldus Lufthansa.

Onder meer kondigde de groep aan de vloot vliegtuigen te zullen afslanken. Daarmee zal Lufthansa naar eigen zijn capaciteit op de luchthavens van Frankfurt en München afbouwen. Ook de vloot van dochtermaatschappijen Eurowings en Lufthansa Cityline zal een aantal vliegtuigen uit circulatie nemen. De activiteiten van budgetmaatschappij Germanwings worden zelfs helemaal stopgezet.

De herstructureringsprogramma’s bij dochters Brussels Airlines en Austrian Airlines, die al van start waren gegaan, zullen naar eigen zeggen verder worden geïntensiveerd. Ook hier zal, naast een aantal andere ingrepen, de vloot worden afgebouwd. Brussels Airlines wijst erop dat eerder al was aangekondigd dat zijn herstructureringsplan herbekeken moest worden nu de coronacrisis de sector zo hard raakt.

Overleg

‘Het is nog steeds de bedoeling om over twee jaar structureel winstgevend te worden,’ aldus Brussels Airlines. De maatschappij voegt er aan toe de geplande maatregelen te zullen herbekijken. Daarbij zal worden onderzocht of sommige ingrepen sneller doorgevoerd zouden moeten worden.

Brussels Airlines wijst er op dat er al maatregelen zijn genomen om de cashpositie te beschermen, zoals technische werkloosheid voor het personeel en het annuleren van vluchten tot half mei. Over de afslanking van de vloot kon Brussels Airlines nog geen details verstrekken.

Lufthansa benadrukt dat het concern bij de herstructurering zoveel mogelijk werknemers aan boord wil houden. ‘Daarover zal met de vakbonden en vertegenwoordigers van het personeel een overleg worden opgestart,’ aldus Lufthansa.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20