75+ fantastische daguitstapjes (ook bij slecht weer) voor weinig budget!

Ontdek meer dan 75 leuke daguitstappen voor weinig budget! 

 1. AVONTURENDAG IN THEUX/LA REID (BE): in het natuurpark Forestia is naast een dierenpark eveneens een spannend avonturenpark aanwezig. In dit avonturenpark kun je op een betaalbare en avontuurlijke wijze diverse routes (zelfs met obstakels) volgen om meer te weten te komen over het leven in een bos. Langs de routes vind je bijvoorbeeld kabelbanen, ladders en touwbruggen tussen bomen.
 2. INTRODUCTIECURSUS GOLFSURFEN OF STAND UP PADDLE BOARDING IN SCHEVENINGEN (NL): voor een redelijke prijs kun je aan de Nederlandse kust, met haar zandbanken en branding, meer leren of het golfsurfen. Onder leiding van een erkend instructeur kun je de beginselen van de sport onder de knie krijgen en wat theoretische kennis opdoen. Pas dan kun je je volledig overgeven aan de Noordzeegolven.
 3. MOUNTAINBIKE DOWNHILL IN BOTRANGE (BE): als je niet bang bent voor wat avontuur, dan kun je zelfs met weinig geld een leuke dag hebben. Op een mountainbike maak je de langste downhill van België. Vanaf het hoogste punt van ons land rijd je 12 kilometer achtereen bergafwaarts en dien je je stuurvaardigheid uit de kast te halen om bepaalde passages door te komen.
 4. SKIËN OF SNOWBOARDEN IN BOTTROP-KIRCHHELLEN (DE): liefhebbers van wintersport met een beperkt budget zijn hier zeker op hun plaats omdat je er prima kunt skin en snowboarden op een 640 meter lange piste. Voor zowel beginners als gevorderden is deze indoor baan een uitstekend alternatief voor een, doorgaans vrij duur, dagje op wintersport in het hooggebergte.
 5. AGIMONT ADVENTURE IN AGIMONT (BE): op deze locatie vind je onder andere het grootste paintballterrein van ons land (waar je een potje low impact paintball kunt spelen en dus met minder blauwe plekken weer thuiskomt), maar ook een airsoft-speelterrein. Voor extra avontuurlijke paintballers is er bovendien een groot avonturenparcours (met allerlei obstakels) aangelegd rondom een kasteel.
 6. SKIËN OF SNOWBOARDEN IN TERNEUZEN (NL): op het ogenblik dat je niet voldoende geld hebt voor een wintersportvakantie, maar toch actief bezig wilt zijn in de sneeuw, dan kan een bezoekje aan deze locatie een ideale optie zijn. Je kunt je vaardigheden op de piste verbeteren of een nieuwe sport leren kennen op een betaalbare manier.
 7. Bellewaerde: met een klein budget is dit park zeker een aanrader> Een relatief voordelig dagje uit waarbij je niet alleen een attractiepark, maar ook een dierentuin bezoek op hetzelfde moment. Er is dus voor ieder wat wils te vinden is: actie en avontuur gaan er bovendien hand in hand met rust en ontspanning
 8. VISSEN OP ZEE IN OOSTENDE (BE): vissen is een prima activiteit om tegen weinig kosten te beoefenen. Om dit groepsuitje extra avontuurlijk te maken kun je op deze locatie gaan vissen op zee. Een vriendschappelijk wedstrijdje zeevissen behoort zelfs tot de mogelijkheden omdat hier niet alleen succes kan worden geboekt door gevorderden, maar ook door beginners.
 9. Olmense Zoo: een voordelig, maar erg leuk, dagje in de wereld van exotische dieren, is mogelijk in deze zoo. Tijdens het bezoek kun je je vergapen aan ruim tweehonderd diersoorten van dichtbij. Verder is er ondermeer een enorme overdekte tropenhal, een reptielenhuis, een uitgestrekte savanne, een omvangrijke wandelvolière en een heus berenbos,
 10. PAINTBALL IN RIJKEVORSEL (BE): een stoere dagtrip waarbij je niet veel geld uit hoeft te geven en tevens je helemaal uit kunt leven met een paintballgun, is mogelijk op deze locatie. Door het spelen van een partijtje paintball zul je al je tactieken en strategieën uit de kast moeten halen om te kunnen winnen.
 11. SPY GAME OP DIVERSE LOCATIES (BE): in spelvorm moet je al puzzelend codes kraken en aanwijzingen vinden om het volk te redden. Tijdens dit spel moet je, samen met een teamgenoot en uitgerust met een electronic survivalpakket een geheime locatie bezoeken. Daar voer je talloze opdrachten uit om een bom onschadelijk te kunnen maken en iedereen te redden.
 12. Pairidaiza: is een dierenpark dat is ontstaan uit een vogelpark en is gelegen op het terrein van een voormalige abdij. In het park zijn een heleboel onderdelen per thema gerangschikt, zoals: de bakermat, een Chinese tuin, een oase, een roofvogeldorp en een reuzenvolière. Een bezoekje aan dit park is zowel leuk als betaalbaar.
 13. RIJDEN MET EEN VESPA IN AMERSFOORT (NL): rijden op een Vespa is vaak al leuk vanwege het gevoel van vrijheid, maar wanneer je ook nog door een fraaie stad, en omgeving, mag rondrijden, kan je tripje niet meer stuk. De route zal je langs de mooiste plekjes van de stad voeren en je bepaalt helemaal zelf wanneer het tijd is voor een (gastronomische) tussenstop.
 14. RHM BUITENSPORT (OUTDOOR ADVENTURE) OP DIVERSE LOCATIES (BE): op deze bijzondere locatie kun je deelnemen aan diverse buitenactiviteiten, zoals een outdoor adventure. Je gaat dan per tweetal vijf verschillende uitdagingen aan: abseilen, tokkelen (langs een kabelbaan), pamperjumpen naar een trapeze, boogschieten en schieten met een luchtdrukgeweer  (buks). Een betaalbare dag die vol zit met actie en avontuur dus.
 15. BUNGEEJUMPEN IN EXERMONT (FR): hier kun je veilig een bungeesprong maken omdat je in goede handen bent van een bedrijf met een jarenlange ervaring. De begeleiders zullen de laatste twijfels op een ontspannen manier wegnemen. Je zult dan ook al snel de sprong durven maken vanaf een viaduct 40 meter de diepte in.
 16. AVONTUURLIJKE DAG IN DE VLAAMSE ARDENNEN IN OUDENAARDE(BE): een voordelig dagje uit vol avontuur is prima mogelijk op deze locatie. Je kunt er kiezen uit een aantal avontuurlijke activiteiten: het Blote Voetenpad, een spectaculaire tocht door het moeras, een ontdekkingstocht per kajak of een  tocht door de speleobox (een smal gangencomplex waar je zelf moet proberen om de uitgang te vinden).
 17. INITIATIE KLEIDUIFSCHIETEN IN ANDENNE (BE): rondom Château de Chérimont kun je tal van voordelige uitjes organiseren omdat er een breed scala aan outdoor activiteiten wordt aangeboden. Niet alleen kun je hier gaan kleiduivenschieten, maar ook lasergamen en paintballen. In een fraaie groene omgeving kun je leren om veilig met een geweer om te gaan en al schietend een beginnerparcours afleggen.
 18. ZEILEN OP DE NOORDZEE IN NIEUWPOORT (BE): voor een avontuurlijke zeiltrip op de Noordzee is dit de place to be. Aan boord van een sportief en elegant zeiljacht, dat van alle gemakken is voorzien, leer je de beginselen van het zeilen. Zeilen komt op deze manier ook voor iemand met een klein budget binnen handbereik en dat is mooi meegenomen.
 19. LAKESIDE PARADISE IN KNOKKE-HEIST (BE): in dit grote watersportcentrum kun je op een grote waterplas diverse watersporten beoefenen, zoals onder andere waterskien met behulp van een kabelbaan, windsurfen en stand up paddleboarden. De waterplas biedt je optimale omstandigheden om nieuwe watersporten te ontdekken omdat de wind er nooit erg krachtig is en activiteiten bij vrijwel ieder weertype beoefend kunnen worden.
 20. Boudewijn Seapark: in dit themapark, met zowel een dierentuin als een attractiepark vind je naast allerlei in- en outdoor attracties onder andere ook een dolfinarium, een dierentuin, een expohal en in de winter ook nog een schaatspiste. Een ideale locatie voor mensen met een beperkt budget omdat je hier een tweetal parken in één uitje kunt samenvoegen.
 21. Aquatopia: hier kun, tegen een redelijk tarief, je op ontdekkingsreis langs zeven verschillende werelden met vissen en reptielen, zoals het regenwoud, de mangrove en een koraalrif. Je kunt hier zelfs (in een glazen koker) tussen haaien verblijven. Het is zelfs mogelijk om het voederen van de aanwezige dieren mee te maken.
 22. SKIËN OF SNOWBOARDEN IN KOMEN (BE): als je geen plannen kunt maken voor een wintersportvakantie vanwege te weinig geld, dan kun je toch een heleboel plezier in de sneeuw beleven op deze locatie. Je kunt er je vaardigheden op de piste verbeteren of een nieuwe wintersport ontdekken. Lekker actief bezig zijn in de sneeuw is bovendien gewoon leuk voor jong en oud.
 23. AVONTURENPARCOURS IN BERTRIX (BE): een avontuurlijke, maar ook betaalbare, dag in de natuur kan betekenen dat je op een sportieve manier bezig bent. Op deze locatie kun je je wagen aan een heus avonturenparcours met onder andere: slingeren op grote hoogte van boom tot boom, het oversteken van spannende bruggen, een heuse Tarzanjump en een kabelbaan. Met wat handigheid en durf kom je echter al heel ver.
 24. FIETSEN IN DE VLAAMSE ARDENNEN IN KLUISBERGEN (BE): de prachtige ligging in de Scheldevallei zorgt voor een uitermate geschikte fietsomgeving. Zelfs als je fietsen gaat huren, is dit nog een goed betaalbaar uitstapje. Tijdens de fietstocht kun je genieten van buitengewoon mooie uitzichten zonder daar een euro voor te betalen. Het tempo van de fietstocht bepaal je bovendien helemaal zelf. 
 25. HALVE DAG ZEILEN IN KORTENHOEF (NL): vlakbij Amsterdam vind je de Loosdrechtse Plassen: een buitengewoon mooi natuurgebied met veel waterpartijen waar je kunt zeilen. Ontspannen een paar uur heerlijk dobberen op het water en eventueel een stukje wandelen door de omliggende natuur zullen ingrediënten zijn voor een betaalbaar, en uiteraard ook een actieve- en sportieve uitstap.
 26. INDOOR SKYDIVEN IN ROOSENDAAL (NL): als je een betaalbaar leuk en avontuurlijk uitje wilt boeken, dan is dit de place to be. Hier ervaar je het ultieme gevoel van vrijheid wanneer je een indoor skydivesprong maak je in een speciale windtunnel met opwaartse windkracht. Dit is een prima alternatief voor een, vaak veel duurdere parachutesprong.
 27. CHALLENGERPARCOURS IN DURBUY (BE): de Ardennen zijn een ideale plaats voor een sportieve- of avontuurlijke uitstap zonder dat je al te diep in de buidel hoeft te tasten. Je kunt er bijvoorbeeld tijdens een tocht door de boomtoppen klimmen van het challengerparcours. Dit hoge touwparcours is onderverdeeld in uiteenlopende routes zodat een geslaagde uitstap voor iedereen succesvol zal zijn.
 28. Bobbejaanland: met ruim 40 attracties is er voor jong en oud wat te beleven in dit attractiepark. Bovendien kun je op de website gebruikmaken van interessante kortingen, erg handig als je een beperkt budget te besteden hebt. Ook voor mensen met een smalle beurs is dit attractiepark dan ook een prima optie voor een boeiend dagje uit.
 29. CANYONING IN DE HOGE VENEN (BE): canyoning wordt alsmaar populairder en kan uiteraard worden beoefend in de bergen, maar gelukkig ook eigen land. Tijdens dit wateravontuur zul je een rivier afdalen via de bedding. Je zult niet alleen gaan zwemmen, maar ook lopen (soms zelfs met behulp van touwen). Deze tocht maak je altijd onder leiding van een ervaren gids.
 30. KANOTOCHT IN GENT (BE): op een ontspannen manier gaan kanoën, of een boeiende stad gaan ontdekken  is al leuk en betaalbaar op zich, maar als je deze activiteiten samen weet te brengen in Gent, dan heb je helemaal een betaalbaar uitstapje en kun je vanaf het water op een sportieve manier van schitterende stadgezichten genieten.
 31. BRANDINGKAJAKKEN IN SCHOORL (NL): voordelig kennismaken mat een nieuwe watersport, dan is brandingkajakken vast iets voor jou. Om deze uitdaging aan te gaan zul je je spieren moeten gebruiken, maar ook zul je over de nodige behendigheid en snelle reflexen nodig hebben om de golven de baas te worden. Een ervaren instructeur zal je hierbij uiteraard begeleiden.
 32. Centerparcs: een week, midweek, weekend of zelfs een dagje weg naar één van de parken van Centerparcs betekent altijd volop ontspanning, uitdaging en plezier. Op de diverse parken worden uiteenlopende sportieve activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Bovenal worden er regelmatig interessante kortingen aangeboden zodat je niet te diep in de buidel hoeft te tasten
 33. PARIJS MET DE FIETS VERKENNEN IN PARIJS (FR): op een voordelige, maar zeker ook een originele en ontspannende manier de stad ontdekken, doe je door op de fiets te stappen. Zo zie je Parijs vanuit een totaal andere hoek dan wanneer je met het OV of de auto zou doorkruisen. De fietstocht zal je langs de smalle straatjes, mooiste plekjes en gebouwen voeren zodat de charme van de Lichtstad je helemaal kan omarmen.
 34. STADSSPEL IN MAASTRICHT (NL): op een ongewone en betaalbare manier de stad verkennen kan als je deelneemt aan het stadsspel. Langs een minder bekende route met allerlei opdrachten zul je niet alleen de stad ontdekken, maar ook een mysterie ontrafelen. Langs smalle straatjes, historische gebouwen en minder bekende plekjes zul je de stad van een totaal andere kant leren kennen.
 35. OFFSHORE VAREN IN BLANKENBERGE (BE): voor de Belgische kust gaan offshore varen met een Scorpion 8.5 (een elegante maar uiterst snelle powerboot) is spannend, leuk en goed betaalbaar. Door een schipper wordt je razendsnel vanaf de Blankenbergse kust naar open zee gebracht. Je doorkruist de golven van de Noordzee met wel 80 kilometer oer uur.
 36. KLIMBEURT IN GENT (BE): met een klein budget toch een leuk dagje uit is prima mogelijk in deze klimzaal. Hier kun je proberen om, zonder gebruik te maken van touwen, de top van de kunstrotsen te bereiken. De veiligheid zal overigens nooit in het geding komen omdat een dikke, zachte mat je op zal vangen als je valt.
 37. AVONTUURPROGRAMMA IN RENDEUX (BE): een spannende en avontuurlijke uitstap die je geen rib uit je laat zal kosten, vind je op deze locatie. Hier kun je aan tal van spannende activiteiten deelnemen. Je kunt er onder andere kajakken en (op een veilige manier) een klimparcours bedwingen dat is gemaakt van staalkabels en dat loopt langs rotswanden.
 38. TOUWENPARCOURS IN AGIMONT (BE): een bezoekje aan één van de grootste touwenparcours van België, dat rondom een kasteel is gelegen, is geen alledaags uitstapje te noemen. Je moet er over touwen klimmen tussen gigantische bomen, maar ook gebruikmaken van hangmatten, apenbruggen, autobanden, tonnen en ladders om het einde van het uitdagende klimparcours te bereiken.
 39. INDOOR LASERGAME IN HULSHOUT (BE): lasergamen is een spannende bezigheid voor jong en oud. Je voelt je even deel van een levensecht computerspel in een verlaten jungledorp met allerlei special effects. De acties tijden de jacht op je tegenstander worden nauwkeurig bijgehouden tijdens het spel. Op deze locatie zijn actie en avontuur dan ook gegarandeerd.
 40. VESPATOUR IN BILZEN (BE): rondtoeren op een Vespa en zo de omgeving van Bilzen verkennen, mag zonder twijfel een origineel uitstapje worden genoemd. Je rijdt immers door een afwisselend landschap met fraaie bossen, glooiende heuvels, kabbelende beekjes, oude gebouwen en stille landbouwgronden. Tijdens deze rit zijn er bovendien voldoende plaatsen om een aangename pauze te vinden.
 41. KLIMPARCOURS IN KOMEN (BE): in deze indoor locatie kun je naast skiën ook één van de vier klimparcours afleggen. Je kunt je helemaal uitleven en langs touwen, klimmuren en platforms op grote hoogtes te komen. Uiteraard kun je rekenen op de begeleiding door een professioneel team en het gebruik van een speciaal veiligheidssysteem.
 42. Technopolis: op deze locatie ben je aan het juiste adres voor een heleboel interessante experimenten, adembenemende demo’s en boeiende wetenschapsshows. Voor jong en oud is hier van alles te zien en te beleven, uiteraard overgoten met een wetenschappelijk sausje. Van tijd tot tijd wordt het aanbod vernieuwd waardoor er telkens weer een reden zal zijn voor een bezoekje.
 43. TUKTUKTOUR DOOR BRUSSEL IN BRUSSEL (BE): een voordelig uitstapje in een leuke stad hoeft zeker niet saai te zijn. Op het moment dat je namelijk een ritje boekt in een heuse oosterse tuk tuk kun je immers de stad ook nog een van een heel andere kant gaan bekijken. Brussel verkennen zoals je dat dus nog nooit eerder hebt gedaan.
 44. INDOOR KARTING IN BREDA (NL): racen met een snelle kart op uitdagende circuits is een uitstapje waarbij sensatie op de eerste plaats komt te staan. Je kunt je hier volledig uitleven en genieten van de snelheid en kracht van deze kleine veilige wagentjes. De verplichte beschermende kleding is uiteraard altijd standaard bij een boeking inbegrepen.
 45. QUADRIJDEN IN VELSEN-ZUID (NL): met een quad op topsnelheid langs onverharde- en modderpaden rijden is een unieke ervaring. Op deze vierwielige motor kun je op alle terreinen namelijk uitstekend uit de voeten. Na het aanleren van de beginselen van het quadrijden mag je op deze locatie zelf (onder leiding van een gids) van start gaan en het terrein gaan ontdekken.
 46. INDOOR SKYDIVEN IN GRÂCE-HOLLOGNE (BE): indien je niet voldoende geld hebt om een echte parachutesprong te maken, dan is dit een prima alternatief: in een indoor skydivetunnel kun je namelijk ook de kick ervaren van een vrije val door de enorme kracht van een verticale windturbine. Uiteraard krijg je hierbij professionele begeleiding en een passende uitrusting.
 47. Walibi Belgium: in dit attractiepark zijn een groot aantal uiteenlopende, en vooral, spannende attracties te vinden. Bovendien is een uitstapje in dit park ook prima mogelijk omdat op de website vaak interessante kortingen aan worden geboden. Niet alleen is er dus voor alle leeftijd wel iets te beleven, ook is dit doorgaans met een klein budget goed betaalbaar.
 48. SCHIETSESSIE IN ZOTTEGEM (BE): tijdens een uitstapje op deze locatie kun je in een professionele setting een aantal bijzondere wapens leren kennen en eveneens veilig leren bedienen. Uiteraard mag je alle geleerde stof ook in de praktijk brengen en op een uiterst veilige manier de bijzondere precisie ervaren waar het schieten mee gepaard gaat.
 49. Disneyland Parijs: een bezoekje aan Mickey Mouse en zijn vriendjes hoef niet bijzonder duur te zijn, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de speciale aanbiedingen die op de website van dit attractiepark vaak te vinden zijn. Zo kun je alsnog voordelig genieten van de talloze attracties en shows die dit fantastisch park je dagelijks te bieden heeft.
 50. Sunparks: een duik nemen, glijden van een waterglijbaan of heerlijk relaxen in het tropische zwemparadijs of (of deelnemen aan een andere activiteit die wordt aangeboden) van één van de parken van Sunparks is prima betaalbaar, zeker als je gebruikmaakt van de speciale acties regelmatig te vinden zijn op de website van het bedrijf.
 51. QUADRIJDEN IN NEERIJSE (BE): zelf een ronkende quad besturen en dit krachtige apparaat de baas te worden op een speciaal parcours is mogelijk op deze locatie. Het is zelfs mogelijk om een vriendschappelijk wedstrijdje te houden op je quad. Nadat je de beginselen van het quadrijden zijn bijgebracht mag je zelf over bergen en obstakels racen.
 52. INDOOR PAINTBALL IN HULSHOUT (BE): heel het jaar door kun je op deze locatie indoor paintball spelen. In een spectaculaire omgeving, waarbij veel aandacht is besteed aan het aanbrengen van avontuurlijke elementen, kun je je tegenstander proberen te verslaan met paintballs. Kortom: een prima uitje voor iedereen met weinig geld die van actie en avontuur houdt.
 53. Kitesurfen in Knokke-Heist (BE): zelf het populaire kitesurfen eens uitproberen, is mogelijk op deze locatie. Onder leiding van een ervaren instructeur kun je kennismaken met de kitesurfsport. Je begint hierbij altijd op het strand met een trainerkite en zodra je meer ervaring hebt opgebouwd kan het echte werk beginnen. Met een opblaasbare kite ga je het water op om de kracht van de kite te ervaren.
 54. Zoo Antwerpen: in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een uitstapje in deze bijzondere dierentuin altijd weer een nieuwe belevenis en niet erg duur. Bovendien kun je voortdurend nieuwe dingen ontdekken tijdens het wandelen langs exotische dieren. Voor dierenliefhebbers die een leuk en betaalbaar dagje uit willen, is dit de place to be.
 55. PAINTBALL IN ALMERE (NL): op een groot en erg veilig paintball- en lasergamepark kun je gebruikmaken van acht speelvelden met elke een specifieke inrichting en bijzondere obstakels. Bij ieder veld hoort bovendien een unieke opdracht die je uit moet voeren met de juiste tactiek. Kortom: een betaalbare uitstap vol van spanning, actie en avontuur.
 56. BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT – KLIMAX IN PUURS-BREENDONK (BE): op deze locatie vind je allerlei activiteiten die in verband gebracht kunnen worden met berg- en klimsport. Je kunt er een klimclinic volgen om de beginselen van deze sporten te leren kennen. Vervolgens mag je zelf aan de slag en kun je je grenzen voortdurend verleggen door hoger en hoger te klimmen. Dit is een echte aanrader voor zowel beginners als gevorderden.
 57. WATERSKIËN IN VEERE (NL): als je een zwemdiploma hebt gehaald dan kun je op deze locatie gaan waterskiën en gebruikmaken van de waterski-kabelbaan. Op deze manier kun je er op een betaalbare manier achterkomen of deze sport bij je past. Je begint met een korte introductie om vervolgens je eerste ronde te maken. Een ervaring om nooit meer te vergeten.
 58. INDOOR QUADRIJDEN IN HULSHOUT (BE): op deze locatie kun je niet alleen (indoor) quadrijden, maar ook deelnemen aan RC Racing. Dit betekent dat je met radiogestuurde modelauto’s mag gaan racen op een speciaal racecircuit. Je kunt dus echte, weliswaar vriendschappelijke wedstrijden doen met je lief. Een buitengewoon leuke, en niet alledaagse plek, om een betaalbaar uitstapje te organiseren.
 59. Gravensteen: in dit nostalgische kasteel zal de meest duistere kant van de middeleeuwen tot leven worden gewekt, zoals de foltertuigen, vergeetputten en kronkelende trappen die naar de torens leiden. Voor kinderen, maar ook voor veel volwassenen, is deze locatie dan ook een ware speeltuin waar hun fantasie de vrije loop zal hebben.
 60. DUIKEN IN ZANDVOORT (NL): deze locatie is niet alleen bekend vanwege de combinatie van zon, zee, strand en een bruisend uitgaansleven, maar ook door allerlei watersporten, zoals duiken. In een uniek verwarmd indoor zwembad met uitzicht op zee kun je kennismaken met de duiksport ongeacht het weertype. Dit dan ook absoluut een bijzondere ervaring.
 61. KANOTOCHT EN KLIMADVENTURE IN BLIER (BE): in een bosrijke en heuvelachtige omgeving een spannende dag beleven kan op deze locatie waar je naast een uitdagende kanotocht op de Ourthe nog een heus klimadventure tegemoet zien. Je gaat dan abseilen en tokkelen over een echte death ride. Aan actie en avontuur dus zeker geen gebrek tijdens deze uitstap.
 62. Serpentarium: in deze bijzondere indoor reptielenzoo kun je je vergapen aan een heleboel exotische kikkers, maar ook aan slangen, schildpadden, krokodillen, leguanen, kameleons, schorpioenen en zelfs spinnen. Dierenliefhebbers, maar ook mensen die lekker willen griezelen bij de aanblik van de bewoners van de verschillende terraria, moeten absoluut een bezoekje brengen aan deze locatie.
 63. AVONTURENDAG AAN DE SEMOIS IN BOUILLON (BE): onder begeleiding van een ervaren instructeur kun je hier verschillende bijzondere avonturen beleven in de vorm van zes activiteiten: het afleggen van een avonturenparcours op een hoogte van 15 meter, afdalen via een heuse death-ride, een rappel, een beklimming van de Via Ferrata, een spannende dropping en een uitdagende kajaktocht. 
 64. HARAS DE LA RODGE CREUX IN DOCHAMPS (BE): als je de Ardennen eens op een andere manier wilt ontdekken, dan ben je hier op het juiste adres. Op deze paardenfokkerij, in het midden van prachtige bossen en heuvels, kun je immers prima paardrijden. Onder begeleiding van een gids kun je gaan genieten van al het natuurschoon en de rust die de Ardennen te bieden hebben.
 65. VESPATOCHT DOOR DE ARDENNEN IN SPA (BE): rijden op een Vespa is leuk, vertoeven in de Ardennen is vaak erg ontspannend, dus wanneer deze activiteiten gecombineerd worden, heb je vrijwel zeker een geslaagd dagje uit. Alleen, of in gezelschap, rondtoeren door een schitterende omgeving kun je genieten van mooie uitzichten en de rust die hier volop aanwezig is.
 66. SkyLimitEvents in Heusden-Zolder : indien je dol bent op snelle auto’s en ronkende motoren, dan ben je op het racecircuit op het perfecte adres. Na de nodige instructies mag je als passagier namelijk plaatsnemen naast een professionele piloot. Je zult ervaren hoe het is om op topsnelheid over een circuit te racen of in een drift terecht te komen.
 67. MOUNTAINBOARDEN IN OIGNIES-EN-THIÉRACHE (BE): op het moment dat je een onbekende, en goed betaalbare, planksport wilt gaan ontdekken, dan is mountainboarden absoluut een aanrader. De sport lijkt een beetje op snowboarden, maar dan met een plank die voorzien is van wieltjes. Vanaf een heuvel kun je dan, hopelijk zonder te vallen, beneden proberen te geraken.
 68. Phantasialand: een betaalbaar uitstapje zal je al snel brengen naar dit attractiepark met haar verschillende themagebieden: Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery. Binnen deze thema’s kun je uiteenlopende attracties en shows bezoeken zodat er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven zal zijn.
 69. SKIËN OF SNOWBOARDEN IN RUCPHEN (NL): skiën of snowboarden als betaalbaar uitstapje is mogelijk op deze locatie bij onze noorderburen. Heel het jaar door kun je hier terecht voor een heus wintersportgevoel. Een ideale trip als je je geen echte wintersportvakantie kunt veroorloven, of gewoon om heerlijk actief in de sneeuw bezig te zijn.
 70. GOLFSURFEN IN KNOKKE-HEIST (BE): deze locatie is speciaal ingericht voor een aantal water- en strandsporten. Je kunt er niet alleen proeven van de typische ontspannen sfeer, maar onder andere ook gaan golfsurfen. Het benodigde materiaal is te huur en ook ervaren instructeurs zijn aanwezig. Na de inspanning op de golven kun je je neervlijen op het aanwezige strandterras.
 71. WAVEKARTING IN NIEUWPOORT (BE): op het ogenblik dat je een beetje sportief aan bent gelegd en niet bang bent voor een nat pak, dan is een nieuwe sport op het water interessant om te ontdekken> Een dagje wavekarting zal zeker aan te raden zijn in dit geval zodat je in je eigen tempo over de golven van de Noordzee kunt varen.
 72. Attractiepark Duinrell: ongeacht of je een dag, een midweek of een week weg wilt: op deze locatie is van alles te beleven. Hierbij kun je onder andere denken aan talloze uiteenlopende attracties, maar ook aan het subtropisch zwemparadijs (Tikibad). Er is werkelijk voor jong en oud een heleboel te zien, te doen en te beleven.
 73. GOLFSURFEN IN BREDENE (BE): op een duin met een schitterend uitzicht kun je het golfsurfen onder de knie krijgen. Je wordt hierbij begeleid door erkende instructeurs. Pas na de nodige kennis opgedaan te hebben ga je samen met een instructeur aan de slag en kun je al snel mooie golven gebruiken om het geleerde in de praktijk te brengen.
 74. RIVER & ROPESAVONTUUR IN RENDEUX (BE): een uitstapje in een omgeving waar tal van spannende activiteiten worden georganiseerd, kan haast niet meer stuk. Op deze locatie kun je onder andere kajakken en een klimparcours gemaakt van staalkabels langs rotswanden. Natuurlijk kun je rekenen op professionele begeleiding en de juiste uitrusting. Echt een ervaring vol spanning en avontuur.
 75. FLYBOARD VLAANDEREN IN WEVELGEM (BE): waterratten die graag de meest trendy gadgets willen proberen, zijn hier prima op hun plaats. Flyboarden is een spectaculaire sport waarbij een board aan een jetski is gekoppeld en er met een enorme kracht water door een slang wordt gepompt. Door dit water zul je omhoog worden gestuwd en (na wat oefening) allerlei capriolen kunt maken op en in het water.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20