5 problemen die kunnen opduiken bij het kleuren van je haar en hoe je ze oplost

In samenwerking met Notino

Als vrouw experimenteren we wel eens graag met verschillende looks, make-uproutines en outfitcombinaties. Maar soms loopt het niet echt van een leien dakje… Vooral je haar kleuren kan een hele klus zijn, met een al dan niet gewenst (kleurrijk) resultaat. Met welke mogelijke problemen moet je de volgende keer rekening houden en hoe los je deze op?

Past je natuurlijke haarkleur niet bij je of ben je in een speelse bui? Dan is je haardos kleuren een leuk idee. Je kan ervoor kiezen om een bezoekje te brengen aan de kapper of je centjes uit te sparen en zelf de handen uit de mouwen te steken. Let wel op, wanneer je zelf je haar kleurt is het héél belangrijk om nauwkeurig de bijsluiter te lezen en voldoende tijd in te plannen. Want één van deze problemen kan optreden:

1. Je haar krijgt niet de gewenste kleur.

De haartransformatie gebeurt niet in 1, 2, 3 … Je haar doorloopt verschillende stadia tot het uiteindelijk jouw droomkleur krijgt. Als je de kleuring te vroeg uitspoelt, kan je haar nog in een fout stadium zitten, waardoor het resultaat niet is wat je in gedachten had. Typische missers zijn een groene schijn bij blond haar en een rossig effect bij donker haar.

Hoe los je het op? Respecteer de tijdslimiet die in de bijsluiter vermeld staat. Is de schade al aangericht? Raadpleeg dan je kapper of haal een speciale ontkleuringsshampoo in huis. Onze favorieten voor dit kwaaltje zijn de kleurcorrectors van Kérastase en het ontkleuringspoeder van Wella Professionals.

2. Vlekjes op het voorhoofd

Bij het verven van je haar, kan je wel eens buiten de lijntjes kleuren. Resultaat? Verfspatjes op je voorhoofd of gezicht. Zie je het onmiddellijk? Dan veeg je de vlekjes zo weg. Maar als je ze even later pas opmerkt, kan je een gezichtsscrub of toner met alcohol gebruiken om de vlekken te verwijderen. Gelukkig kan je de vlekken ook vermijden door je voorhoofd en oren in te smeren met vaseline. Zo hecht de kleur zich niet aan je huid.

3. Je haar is beschadigd door het kleuren

Soms zijn je haar en de kleuring niet de ideale match. Verzorg je haar dan tot in de puntjes na het kleuren met een haarmasker, treatment of olie en gun je haardos de nodige rust. Is er geen verbetering in zicht? Vraag dan raad aan je kapper.

4. Je nieuwe kleur vervaagt veel te snel

Je hebt er zo veel tijd aan besteed, maar toch blijft je nieuwe kleurtje niet lang zitten. Frustrerend, toch? Je bent waarschijnlijk de nodige verzorging vergeten toe te passen na je kleursessie. Om je haarkleur mooi te houden, heb je een speciale shampoo en conditioner nodig voor gekleurd haar bij elke wasbeurt. De conditioner herstelt je haar van binnenuit en zorgt voor een langdurige, stralende haarkleur. In combinatie met de shampoo en af en toe een speciaal haarmasker blijft je kleur al heel wat langer zitten.

5. Je blonde haren zijn geel uitgeslagen

Je hebt te weinig kleuring gebruikt of niet lang genoeg laten zitten, met als resultaat geel in plaats van blond haar. Om die geeltinten onder controle te houden, gebruik je best een zilvershampoo. Zo verdwijnt de gele gloed beetje bij beetje uit je haar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20