162 doden en 314 nieuwe patiënten, maar volledige dodentol uit rusthuizen moet nog komen

Er zijn in de laatste dag 162 patiënten geteld die overleden zijn aan het coronavirus, meldt het crisiscentrum tijdens de dagelijkse persconferentie.

Het zijn opnieuw voorzichtig hoopgevende cijfers die het crisiscentrum meegeeft. Er zijn 314 nieuwe patiënten met Covid-19 opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Dat is minder dan de dagen ervoor. De daling van het aantal ziekenhuisopnames is bemoedigend, klinkt het bij het crisiscentrum.

241 rusthuisslachtoffers

Slecht nieuws kwam er uit de rusthuizen. De cijfers van de verdachte overlijdens daar lopen nu pas binnen. 241 mensen zouden daar aan de gevolgen van het coronavirus overleden zijn de afgelopen dagen. Dat aantal wordt verrekend in de statistieken en heeft tot gevolg dat er in België intussen 2.035 doden zijn gevallen in totaal.

Maar de sterfgevallen in de rusthuizen die dateren van voor 1 april zitten nog niet in de statistieken. Het totaalcijfer zal dus nog verder oplopen. Het is ook de bedoeling dat er uiteindelijk in de woonzorgcentra veel meer getest wordt. Op dit moment wordt er in risicogevallen getest.

Op intensieve zorgen liggen er nu 1.062 patiënten, van de meer dan 6.000 patiënten in de ziekenhuizen samen. Dat zijn er slechts 3 meer dan gisteren. 999 mensen worden beademd, 15 meer dan gisteren.

22.194 coronagevallen

Er zijn 1.380 nieuwe vastgestelde gevallen van corona sinds gisteren, 587 daarvan zijn Vlamingen, 437 wonen in Wallonië. Er zijn in België in totaal 22.194 gevallen van corona geteld, al onderstreept het crisiscentrum dat het ware cijfer wellicht veel hoger ligt.

Daarnaast riep het centrum, bij monde van woordvoerder Yves Stevens, op om mensen van wie het gezin uit één persoon staat, regelmatig te contacteren. ‘1 op de 3 Belgische gezinnen bestaat uit één persoon. Het gaat zowel om jongeren als oudere personen. Neem contact op met elkaar. Hou elkaar in het oog.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20