Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 02 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

15 zaken die u wil weten over aantrekkelijkheid

Logo Business AM
Lifestyle

03/11/2019 | Dominique Dewitte | 8 min leestijd

We bieden makkelijker hulp aan aantrekkelijke dan aan onaantrekkelijke mensen. Verder voelen we ons makkelijker aangetrokken tot aantrekkelijke vreemdelingen dan tot minder aantrekkelijke vreemdelingen en dit geldt voor beide geslachten.  Maar er zijn  nog meer zaken die u moet weten over aantrekkelijkheid:

1. Ordinair wordt door veel mensen toch als aantrekkelijk beschouwd

Dat komt vooral door de behoefte van mensen om af en toe afstand te nemen van de door de maatschappij opgelegde beschaving. … Dat ordinair zo aanspreekt komt door het feit dat ordinair teruggrijpt naar een soort oerdriften. Alles wat verboden of vies is wordt als aantrekkelijk beschouwd. Daarom blijft ordinair ook gewoon in de mode.

2. We hebben exact 13 milliseconden nodig om te beslissen of we iemand al dan niet aantrekkelijk vinden

Onderzoekers concluderen dat schoonheid onbewust wordt gepercipiëerd. De eerste indruk van iemands aantrekkelijkheid heeft weinig te maken met keuze cultuur of smaak, maar eerder met iets dieper, iets universeels.  Een oordeel over iemands aantrekkelijkheid gebeurt dus automatisch in het onderbewustzijn, net als het oordeel over iemands identiteit, geslacht en leeftijd.  

3. Vrouwen met een mooi gezicht hebben vaker veel kinderen dan niet

Mannen met een aantrekkelijk gezicht hebben bijvoorbeeld een betere spermakwaliteit, vrouwen met een mooi figuur zijn vruchtbaarder, mensen met een verleidelijke stem worden eerder ontmaagd en danseressen in nachtclubs krijgen meer fooi als ze in de vruchtbare periode van hun menstruatiecyclus verkeren.

4. Een aantrekkelijk persoon die van eenzelfde misdaad wordt verdacht als een minder aantrekkelijk persoon zal makkelijker onschuldig worden bevonden

Aantrekkelijke mensen zullen minder zwaar gestraft worden voor eenzelfde misdaad dan hun minder aantrekkelijke collega-misdadigers. Wanneer een onaantrekkelijk persoon van een seksuele misdaad wordt beschuldigd, wordt hij als gevaarlijker beschouwd dan zijn aantrekkelijke collega-misdadiger.

5. Algemeen wordt aangenomen dat aantrekkelijke mensen meer zelfvertrouwen hebben, slimmer, succesvoller, sociaal meer getalenteerd, dominanter, seksueel actiever en gezonder zijn dan minder aantrekkelijke mensen

hoge hielen
Dane Deaner via Unsplash

Hoewel dit ‘schoonheidseffect’ algemeen aanvaard wordt, zijn er geen wetenschappelijke studies die deze stelling ondersteunen. Wat wel bewezen is, is dat mensen met een aantrekkelijk gezicht in ons brein dezelfde verbindingen triggeren als degene die worden geactiveerd wanneer mensen verslaafd raken aan cocaïne en gokken.

6. Vrouwen hebben er baat bij om een diepe, hese stem na te bootsen wanneer ze de aandacht van het andere geslacht willen trekken

Wat betekent dat vrouwen onbewust een stemgeluid aannemen dat door de maatschappij als ‘sexy’ wordt bestempeld. Volgens dokter Susan Hughes ‘bestaat in onze cultuur een stereotiep beeld van een sexy vrouwelijke stem die hees, kortademig en laag van toon is’.

7. Millenialang zijn bloemen gebruikt om romantiek uit te beelden, maar het effect van bloemen op de romantiek tussen mensen is nooit expliciet getest

Daar is nu verandering in gekomen want uit twee recente onderzoeken blijkt dat de vrouwelijke perceptie van mannelijke aantrekkelijkheid en hun bereidheid om aan een man gekoppeld te worden positief worden beïnvloed wanneer zich bloemen in hun nabijheid bevinden.

8. De basisvereiste voor een man die voor knap wil doorgaan, is dat hij er een goede hygiëne op nahoudt

Een frisse adem is daarbij belangrijk. Andere belangrijke factoren voor een knappe man zijn zelfvertrouwen en goed gekleed zijn. Zo`n 41% van de vrouwen is van mening dat een man een zekere mate van charisma en uitstraling moet hebben wil hij als knap worden ervaren. Een goede hygiëne wordt door 26% genoemd.

9. Vrouwen spraken hun voorkeur uit voor mannen

met een gemiddelde of gespierde lichaamsbouw, gevolgd door een slanke en tenslotte een zware lichaamsbouw – zonder borsthaar, gevolgd door een graduele toename van borsthaar, doch met afkeer voor mannen met veel borsthaar – met een gemiddelde penislengte, gevolgd door mannen met een grote penis, doch ruim mannen met een kleine penis.

10. Mannen hadden een voorkeur voor vrouwen met…

een verhouding van de taille tot de heupen van 0.6 (Californië) tot 0.7 (Nieuw-Zeeland)  en een lichte huidskleur.

11. Aantrekkelijke vrouwen doen er goed aan om bij hun sollicitatiebrief geen foto mee te sturen

Dit heeft een negatieve impact op de kans om te worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De oorzaak van het fenomeen moet worden gezocht in het feit dat de sollicitatiebrieven vaak bij vrouwelijke personeelsverantwoordelijken terecht komen, die jaloers zijn. Bij mannen blijkt een foto van een aantrekkelijk uiterlijk wel de kans op een sollicitatiegesprek te verhogen.

12. Uit het onderzoek blijkt dat aantrekkelijke mensen gemiddeld 5 procent meer verdienen dan collega’s met een gewoon uiterlijk

En 10 procent tot 12 procent meer dan de minst aantrekkelijke arbeidskrachten. Een aantrekkelijk uiterlijk kan het inkomen van een werknemer over een hele carrière gemiddeld een financieel surplus van 175.000 euro opleveren. Aantrekkelijke mensen worden ook minder snel ontslagen, krijgen makkelijker een promotie krijgen bij de bank zelfs vlotter een lening.

13. Vooral rood heeft een aantal unieke effecten

Rood zorgt ervoor dat je passie en dynamisme uitstraalt. Algemeen mag worden gesteld dat rood seks oproept. Het maakt mannen aantrekkelijker voor vrouwen en vrouwen aantrekkelijker voor mannen. Rood werkt dus als een eenvoudige, non-verbale catalysator, die voortplantingsgedrag beïnvloedt.

14. De Franse wetenschapper Nicolas Guégen

deed vier studies om te kijken of de aanwezigheid van een hond iets veranderde aan de interactie tussen mannen en vrouwen. Wat bleek? Een man die in het gezelschap van een hond was, maakte driemaal meer kans om het telefoonnummer van een onbekende vrouw los te krijgen, dan wanneer hij geen hond bij zich had.

15. Mensen die geboren zijn uit ouders van verschillende rassen zijn aantrekkelijker

Deze mensen ook vaak bovengemiddeld succesvol in hun beroepsleven. De studie had als uitgangspunt een stelling van Darwin die zegt dat kruisingen beter geschikt zijn voor het leven dan originele rassen. Lewis concludeert nu niet enkel dat ‘kruisingen’ beter worden gewaardeerd, maar ook dat ze betere voortplantingskansen hebben.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks