Eerste lichtgevend fietspad in België ligt in Dendermonde

Dendermonde start een proefproject om de verkeersveiligheid te verbeteren. De Oost-Vlamingen pakken uit met een lichtgevende fietssuggestiestrook. Die geeft niet enkel ’s nachts licht, ook overdag is het duidelijk zichtbaar.

Dendermonde krijgt het eerste lichtgevende fietspad van het land. Dit is een fietspad dat gebruik maakt van glaskristallen die verwerkt zijn in de verf. “Eigenlijk is het principe van het lichtgevend fietspad hetzelfde als dat van de huidige wegmarkeringen, alleen zitten de reflecterende kristallen nu in de verf en niet óp de witte lijnen”, legt Stijn Goossens, directeur Verkeerstechnieken bij Signco uit aan TV Oost.

Het fietspad geeft dus ligt in het donker en overdag kleurt het turkoois, een kleur die opvallend genoeg is. Het BIVV heeft toch z’n twijfels bij deze nieuwe fietspaden. “De reflecterende fietspaden zijn een stuk duurder dan gewone fietspaden en mensen zijn die kleur niet gewoon. Maar dat is natuurlijk een kwestie van tijd”, klinkt het bij Stef Willems, woordvoerder van het BIVV.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20