Grootste krimp Amerikaans bbp ooit jaagt Wall Street lager

De Amerikaanse aandelenbeurzen Dow Jones Industrial en S&P 500 gaan donderdag lager, nadat het Bureau of Labor Statistics vroeg op de ochtend desastreuze cijfers vrijgaf met betrekking tot de economische groei. Op jaarbasis berekend ging het bbp van de Verenigde Staten in het tweede kwartaal liefst 32,9 procent lager. Een absoluut record. Ook de nieuwe werkloosheidsaanvragen gingen vorige vorige week opnieuw met 1,4 miljoen hoger. In totaal zijn nu 17 miljoen Amerikanen werkloos, dat zijn er 1 miljoen meer dan vorige week.

De Dow gaat 225 punten lager, een verlies van 0,85 procent. Ook de S&P 500 moet 0,37 procent inleveren.

Investeerders vluchten naar de Nasdaq in afwachting van de bekendmaking van de kwartaalresultaten nabeurs van Apple, Amazon, Alphabet en Facebook. De techbeurs gaat 0,43 procent hoger.

Op de brede markt moeten vooral banken boeten. JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Bank of America gaan meer dan 2,5 procent lager. Citigroup laat zelfs 4,5 procent liggen.

Olie moet 1,43 procent inleveren. Een vat Brent-olie kost donderdagvond 43,43 dollar. Goud moet iets van zijn winsten van de voorbije dagen inleveren. Het edelmetaal kost 0,82 procent minder dan een dag geleden. Voor een troy ounce goud moet 1.952 dollar worden betaald. De euro stijgt met bijna een half procent tegenover de dollar. De eenheidsmunt kost ondertussen 1,18 dollar. Ook de bitcoin voegt nog eens 0,4 procent bij en kost donderdagavond 11.260 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20