1 op 4 had relatie op het werk

Meer dan één op vier heeft al eens een relatie gehad met iemand die ze via het werk hebben leren kennen. Dat blijkt uit een peiling van rekruteringsmedium Jobat bij 9.500 Vlamingen.Geen wonder eigenlijk, want meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat flirten tijdens de werkuren moet kunnen. Een derde van de Vlaamse werknemers flirt dan ook regelmatig zelf op kantoor. Ook wie al een partner heeft, haalt zijn charmes boven op het werk, al vindt de helft van de werknemers met partners flirten met collega’s toch een slecht idee.

28 procent van de Vlaamse werknemers heeft ooit een partner leren kennen op het werk. Vooral collega’s vallen als een blok voor elkaar (81%), maar ook relaties met een ondergeschikte (7%) en met een klant (4%) komen voor. Vrouwen hebben vaker een relatie met hun baas, al is dat waarschijnlijk te verklaren doordat er minder vrouwen in leidinggevende posities zijn.

Niet minder dan 84 procent van alle ondervraagden vindt het maar logisch dat er relaties op de werkvloer ontstaan. Toch vindt lang niet iedereen een relatie op het werk een goed idee. Volgens de helft van de werknemers zorgt zo’n affaire gegarandeerd voor problemen en vier op tien vindt dat collega’s die een relatie hebben, dit best verborgen houden.

De volledige resultaten van de enquête zijn te vinden op » www.jobat.be/liefde

 

Meer