Zuid-Korea zegt klaar te zijn om te voldoen aan normen voor CPTPP

Zuid-Korea is klaar om te voldoen aan de normen die nodig zijn om toe te treden tot een handelsakkoord tussen Azië en de Stille Oceaan, waarvan zowel Zuid-Korea als Japan zouden profiteren. Dat zegt Zuid-Koreaans minister van Handel Yeo Han-koo in een interview met Nikkei.

Seoul zal besprekingen beginnen over het proces om toe te treden tot het vrijhandelspact, zei de regering eerder deze maand. De hoogste Japanse regeringsfunctionaris heeft gezegd dat het nog te vroeg is om te zeggen of Zuid-Korea volledig kan voldoen aan de hoge normen van het pact, volgens Kyodo News.

De opmerkingen van de Zuid-Koreaanse minister komen overeen met verzoeken van China en Taiwan om toe te treden tot de Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership (CPTPP), een vrijhandelspact tussen 11 landen rond de Pacific Rim.

Zuid-Korea is “klaar om aan de hoge normen te voldoen” en heeft zich acht jaar lang voorbereid op het pact, zei Han-koo, volgens het rapport. Als Zuid-Korea toetreedt tot het TPP, zou dat “de economische samenwerking tussen Korea en Japan vitaliseren en beide partijen voordelen bieden”, zei hij.

Gespannen relatie

Bedrijven en markten “hebben het belang ingezien van economische samenwerking en samenwerking in de toeleveringsketen tussen Zuid-Korea en Japan”, zegt Han-koo in de Nikkei. De investeringen van Japanse bedrijven in Zuid-Korea zijn toegenomen, “met uitzondering van 2020, dat werd getroffen door het coronavirus,” zelfs met gespannen relaties tussen de twee landen in de afgelopen paar jaar, zei hij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20