Lossen Zuid-Korea en Japan eindelijk hun oorlogsconflicten op?

Voor het eerst sinds 2015 plannen de Zuid-Koreaanse en Japanse staatsleiders een formele ontmoeting om de banden aan te halen.

Waarom is dit belangrijk?

Zuid-Korea en Japan raakten het nooit eens over bepaalde zaken die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelden. Japan, dat toen Zuid-Korea bezette, maakte zich schuldig aan meerdere oorlogsmisdaden. Maar terwijl Japan die probeerde te minimaliseren en zich wil distantiëren van dat oorlogsverleden, eist Zuid-Korea nog altijd erkenning en schuldbesef. Dat zorgde decennialang voor disputen in de wederzijdse betrekkingen.

In het nieuws: De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol bezoekt donderdag de Japanse premier Fumio Kishida.

  • Beide staatsleiders willen een einde brengen aan de eindeloze discussies over de oorlogsdaden en een nauwere relatie tussen beide landen lanceren.
  • Sinds enkele jaren waren de betrekkingen tussen beide landen bekoeld, maar volgens The Japan Times is er weer een momentum om die banden nauwer aan te halen op economische, diplomatieke en beveiligingsvlak.
  • Vorige week kondigde Zu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer