Zoom blijft profiteren van thuiswerk, maar beleggers kijken al vooruit naar coronaloze tijden

De videobeldienst Zoom vervijfvoudigde nagenoeg zijn omzet in het derde kwartaal tegenover een jaar geleden. De nettowinst ging zelfs bijna 9.000 procent hoger. En toch gaat het aandeel voorbeurs 7 procent onderuit.

Zoom heeft een ijzersterk kwartaal achter de rug. De omzet kwam uit op 777 miljoen dollar (zo’n 650 miljoen euro) en de nettowinst bedroeg 198 miljoen dollar. Operationeel ging het bedrijf zelfs van een verlies van 1,7 miljoen dollar naar een winst van 192 miljoen euro.

De videobeller kan dan ook profiteren van de vele lockdowns. Of het nu een vergadering met collega’s is of een surrogaat-caféavond met vrienden, het moet vanop afstand en dan is de keuze voor een overwegend gratis app als Zoom snel gemaakt. Over particuliere klanten communiceert Zoom niet, maar sinds het begin van het jaar kon de groep er al 433.700 zakelijke klanten bijschrijven.

Vaccinnieuws

Maar mooie liedjes duren niet lang en ook voor Zoom kan het snel gedaan zijn. Nu er al zeker twee coronavaccins in de steigers staan, krijgen beleggers in de videodienst een beetje koudwatervrees. Want eens een groot deel van de wereldbevolking gevaccineerd is, zullen mensen opnieuw naar hun werk gaan en weer afspreken in het echt. En dan is het nut van Zoom een beetje weg. Niet dat bedrijven het programma meteen bij het afval zullen smijten, maar het zal wel serieus minder gebruikt worden.

Wie aandelen van Zoom kocht aan het begin van de pandemie in maart kijkt op dit moment aan tegen een winst van maar liefst 323 procent. Omdat beleggers weten dat het snel kan gaan op de beurs, kiezen ze momenteel even eieren voor hun geld en duwen ze het aandeel voorbeurs 7 procent lager. Een aandeel kost nu 478,36 dollar.

Lees ook:

Meer