Zonnepanelenmaker First Solar maakt het mooie weer op dieprode Amerikaanse beurzen

Na de Europese beurzen gaan ook de markten in New York fors onderuit. De nieuwe opstoot van coronabesmettingen begint nu ook de opnieuw beurzen te besmetten.

Een maand geleden lagen beleggers nog niet wakker van de tweede coronagolf, maar stilaan beginnen alle landen opnieuw op te roepen tot lockdowns en dat is altijd slecht nieuws voor de economie. In de VS besliste de staat Chicago om binnen eten te verbieden in restaurants.

In Europa gaan de beurzen tot meer dan 3 procent lager, de Brusselse Bel20 staat rond 15 uur 2,8 procent in het rood, en de VS volgen in hun voetsporen. De Dow Jones verliest 2,1 procent, de S&P500 doet er 2,8 procent af en de Nasdaq crasht 3,1 procent.

Tech

Vooral tech gaat zwaar onderuit. Microsoft, dat een mooie omzet- en winstgroei presenteerde, maar niet te veel verwacht van de rest van het jaar, gaat 3,8 procent lager. Apple verliest 3,5 procent, Google-moeder Alphabet doet er zelfs 4,6 procent af. Netflix, het ultieme quarantaine-aandeel, gaat dan weer 0,1 procent hoger.

Ook Boeing kwam woensdag met cijfers. De vliegtuigbouwer kon ‘opscheppen’ met een minder erg dan verwacht verlies, maar liet meteen ook weten dat hij in 2021 nog eens duizend ontslagen verwacht te doen als de vraag naar reizen niet herneemt. Het aandeel vliegt 2,8 procent lager.

Zonnepanelen

Gelukkig was er ook goed nieuws. De zonnepanelenproducent First Solar kwam met uitstekende resultaten. Het bedrijf verkocht 70 procent meer zonnepanelen en zag zijn winst met maar liefst 406 procent aangroeien tot 155 miljoen dollar (132 miljoen euro). Het aandeel schiet 11 procent de lucht in. Ook het technologieconcern General Electric maakte beleggers gelukkig met zijn cijfers en veert 7 procent op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20