VS weren onderdelen voor zonnepanelen uit China vanwege Oeigoerse slavenarbeid, maar zo zouden ze zichzelf in de voet kunnen schieten

Meer dan 1.000 ladingen die onderdelen voor zonnepanelen bevatten, zouden zijn tegengehouden door de Amerikaanse autoriteiten, meldt Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

De VS willen de komende jaren een enorme transitie teweegbrengen van vervuilende fossiele brandstoffen naar groene energiebronnen. Maar om daarin te slagen, zien zij zich steeds meer genoodzaakt om handel te voeren met China, dat stilaan de toeleveringsketens voor veel componenten begint te domineren. Maar dat verloopt niet van een leien dakje, blijkt nu.

De essentie: In juni werd in de VS een wet doorgevoerd die de import uit de regio Xinjiang aan banden legt. Het land beweert dat er massaal gebruik wordt gemaakt van slavenarbeid.

  • Maar nu blijkt dat een groot aantal onderdelen die worden gebruikt om zonnepanelen te produceren, in Xinjiang worden gemaakt. Daardoor mogen zij het land niet binnen.
  • Intussen zouden de componenten zich opstapelen in de Amerikaanse havens. Het gaat intussen om minstens 1.053 leveringen, in totaal goed voor h
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20