Zo maak je zelf je eigen website

Geschreven met input van Combell

Wil je voor professionele doeleinden zelf je eigen website maken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Geen nood, want het is eenvoudiger dan je misschien denkt. Met de volgende drie tips in het achterhoofd staat je eigen website in no time online!

  1. Ga op zoek naar een goede domeinnaam

Denk eerst en vooral na over een goede domeinnaam. Probeer hier een unieke naam te kiezen. Het is ook belangrijk dat je naam niet te lang of ingewikkeld is. Heb je een eigen merk ontwikkeld? Dan is het simpel: jouw merk wordt je nieuwe domeinnaam. Als je onder je eigen naam werkt, dan wordt dat als het ware jouw ‘merk’. Ga zeker en vast ook eens na of de domeinnaam die je in gedachten hebt nog vrij is. Dan kan je alvast het webadres claimen.

  1. Denk aan webhosting

Stap twee is het regelen van de hosting. Dit houdt in dat je je bestanden beschikbaar maakt voor het internet. Om dat te doen, heb je ruimte op een server nodig. Er bestaan zowel gratis als betalende hostings, maar betalende hostings bieden meestal meer mogelijkheden. 

Een voorbeeld van een interessante hostingprovider is Combell. Combell werkt al jarenlang samen met een aantal grote bedrijven zoals KBC, IKEA en McDonald’s. Afhankelijk van het type website worden verschillende pakketten aangeboden. 

  1. Zorg voor een aantrekkelijke website 

Nadat je de domeinnaam en de webhosting in orde hebt gebracht, is de derde stap misschien wel de moeilijkste: hoe zorg je ervoor dat je website er aantrekkelijk uitziet? Je kan ervoor kiezen om je website zelf te programmeren in HTML, CSS of JavaScript. Dit zijn verschillende ‘programmeertalen’ die bijna bij elke website worden gebruikt. Als je van programmeren echter niet veel kaas hebt gegeten, bestaan er gelukkig eenvoudige sitebuilders waarmee je zonder enige nodige voorkennis een website kunt bouwen. Zo worden bijvoorbeeld heel wat websites met WordPress gemaakt, omdat deze sitebuilder heel gebruiksvriendelijk is. Bovendien biedt WordPress heel wat extra mogelijkheden aan, waardoor je je website in een handomdraai in een forum, webshop of reisblog kunt veranderen. Afhankelijk van het pakket dat je kiest, betaal je maandelijks een vast bedrag. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20