Hoe vind je een goed web agency?

Geschreven met input van Sortlist

Als je op deze blog terecht bent gekomen, dan sta je wellicht aan het begin van de opstart van een geweldig online project! De eerste vraag die je jezelf dan stelt is vaak “hoeveel kost een website”? Maar eigenlijk moet je jezelf een belangrijkere vraag stellen: “Wat voor soort web agency is het meest geschikt voor mijn behoeften en hoe kan ik een professioneel van een niet zo professioneel web development agency onderscheiden?”

Wat is een web agency?

Een web agency is een internet-gerelateerd bedrijf met professionals die een reeks vaardigheden bezitten voor het creëren van professionele websites, wat we webdevelopment noemen. Dit gaat van het ontwerp van een enkel element van een website tot de ontwikkeling van het volledige project. Daarbij wordt gekeken naar de bruikbaarheid en toegankelijkheid van. Hoewel je misschien denkt dat een professionele web developer goed thuis is in alle gebieden van blog en e-commerce ontwikkeling, is de waarheid eerder dat ieder van hen gespecialiseerd is in bepaalde aspecten van websites zoals programmeren, Web Design, SEO optimalisatie etc.

Verschillende specialisaties

Webdesign is een zeer breed werkterrein dat verschillende specialisaties omvat. Voorbeelden hiervan zijn: het omzetten van grafische elementen in code die in het webproject moet worden geïmplementeerd, samen met de cliënt de grafische stijl beslissen, lettertypes, kleuren en alles wat met de grafische lay-out te maken heeft vaststellen, het ontwerpen van een bevredigende navigatiestructuur vanuit het oogpunt van de gebruikerservaring, de eigenlijke structuur van de pagina’s die de websites zullen vullen en nog veel meer.

Professionele web agency

Een web agency die zijn klanten een werkelijk allesomvattende dienst wil aanbieden, gaat niet de last dragen van het volgen van elk aspect van online promotie. Die weet zich echter te omringen met gespecialiseerde vakmensen die elk op een specifiek gebied van webmarketing werken, om vervolgens een zeer goed presterende en professionele dienst aan zijn klanten aan te bieden. Weet daarbij goed dat een website online zetten niet hetzelfde is als het webdesign ervan. Als dat zo was, had je jezelf veel moeite bespaard natuurlijk!

Een bekwaam webdesigner is iemand die kritisch staat tegenover zijn eigen werk. Deze persoon weet hoe hij zichzelf in vraag moet stellen om nieuwe aspecten te identificeren die verbeterd kunnen worden. Dit om zowel beter te beantwoorden aan de behoeften van de doelgroep van de klant als om de gebruikerservaring nog optimaler te maken, rekening houdend met de moeilijkheden die dit zou kunnen hebben met betrekking tot de frequente updates van de algoritmen van Google.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20