Ziekenhuis Lissabon sluit kinderdiensten wegens Omikron-variant COVID-19

Een groot ziekenhuis in de buurt van Lissabon, de Portugese hoofdstad, zei dinsdag dat het tijdelijk twee van zijn kinderafdelingen heeft gesloten. Dat gebeurde omdat een gezondheidswerker, die ook de dokter is van een door Covid getroffen voetbalteam, positief had getest op de Omikron-variant van het coronavirus.

Het Garcia de Orta-ziekenhuis in Almada, een stad aan de andere kant van de Taagrivier in Lissabon, zei dinsdag dat de afdelingen spoedeisende hulp en polikliniek voor kinderen vanaf 22.00 uur voor een periode van 14 dagen zouden sluiten.

In een verklaring zei het ziekenhuis dat alle personen die in contact zijn geweest met de besmette gezondheidswerker, in totaal 28 personen, nu in isolatie zijn en worden gecontroleerd.

Besmet door voetbalclub

De Portugese gezondheidsautoriteiten ontdekten maandag 13 gevallen van de Omikron-variant, allemaal bij spelers en personeel van voetbalclub Belenenses SAD, waarvan een van de spelers onlangs terugkeerde uit Zuid-Afrika.

Een woordvoerder van Belenenses SAD vertelde persagentschap Reuters dat de gezondheidswerker die besmet was met de Omikron-variant in het Garcia de Orta-ziekenhuis, ook de dokter van de Belenenses SAD-selectie was.

Meerdere landen hebben gevallen van Omikron gemeld sinds de variant vorige week voor het eerst werd ontdekt in zuidelijk Afrika. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie houdt de variant wereldwijd een zeer hoog risico op uitbraken in.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20