Zelfstandige pakketbezorgers dagvaarden PostNL in Nederland voor onderbetaling

Zelfstandige pakketbezorgers slepen PostNL in Nederland voor de rechter, omdat ze vinden dat ze worden onderbetaald door het Nederlandse post- en pakketbedrijf. De Nederlandse Belangenvereniging voor Pakketdistributie (BPVD) is hiervoor een procedure begonnen via Pakket Post en Mailgroep Haarlemmermeer, het bedrijf van haar voorzitter Ruud Wassenaar.

Wassenaar rijdt sinds 2005 voor PostNL. In de afgelopen vijftien jaar zag hij het aantal te bezorgen pakketten door zijn bedrijf stijgen van 60.000 naar 340.000 stuks. Wassenaar klaagt dat de omzet en het resultaat van PostNL in deze periode flink gestegen zijn, terwijl zijn omzet slechts enigszins en zijn bedrijfsresultaat niet of nauwelijks omhoog gingen.

Dat zou komen omdat PostNL de tarieven in de tussenliggende jaren een enkele keer verhoogd maar tevens stelselmatig weer verlaagd heeft. Nu hanteert PostNL volgens Wassenaar een basis-uurtarief van 29,43 euro, maar dat zou volgens de ondernemer eigenlijk ruim 35 euro moeten zijn als een normale indexering had plaatsgevonden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20