“Wolf of Wall Street” pleit voor regulering van cryptomunten: “Hoe eerder, hoe beter”

Regeringen over de hele wereld beraden zich over plannen om de crypto-industrie te reguleren. Terwijl sommigen een dergelijke regulering vrezen als de pest, meent Jordan Belfort, de bekende makelaar met de bijnaam “The Wolf of Wall Street”, dat het een geweldige zaak zou zijn. Zowel voor Bitcoin als stablecoins.

Voormalige trader Jordan Belfort bracht 22 maanden door in de gevangenis in de late jaren 1990 voor beursfraude en het witwassen van geld. Het was zijn leven dat als inspiratie diende voor Martin Scorseses film “The Wolf of Wall Street” uit 2013.

Vandaag geeft Belfort lezingen. En hij is niet verlegen om zijn mening te geven over de beleggershype van de afgelopen jaren: cryptovaluta’s. Hij noemt zichzelf een lange termijn “cryptostier”: hij wedt erop dat de markt de komende jaren zal stijgen.

“Zoals junk bonds”

In een interview met CoinDesk was de “Wolf of Wall Street” er dan ook op gebrand om diegenen gerust te stellen die vreesden dat het spook van de opdoemende regulering de sector uiteindelijk zou verstikken. “Ik denk dat mensen bang zijn voor regelgeving. Dat zouden ze niet moeten zijn,” zei hij.

“Hoe eerder deze massale regulering op gang komt, hoe beter het zal zijn voor Bitcoin, stablecoins en al het andere,” verzekerde Belfort.

Voor hem is er geen reden om bang te zijn voor regelgeving. Als bewijs geeft hij het voorbeeld van “junk bonds”. Dit zijn obligaties die doorgaans worden uitgegeven door ondernemingen met een buitensporige schuldenlast. Zij houden een hoog risico in en worden door de ratingbureaus als speculatief bestempeld. Volgens Belfort is de markt tot volle ontwikkeling gekomen toen hij in de jaren tachtig gereguleerd werd.

“Iedereen zei: ‘Oh nee, de regelgevers komen eraan’, [maar uiteindelijk] werd de markt veel groter, dus ik denk dat dat een goede zaak is,” zei hij.

Zijn voorspellingen over Bitcoin en Ether

Tegelijkertijd bekritiseerde Belfort de prijsdoelen voor Bitcoin en Ethereum als “onrealistisch”. De eerstgenoemde, die volgens hem een “grote kans maakt om als digitaal goud te worden beschouwd”, zal tegen het einde van het jaar tussen de 45.000 en 70.000 dollar bereiken. Voor deze laatste voorziet hij een marge tussen 3.700 en 4.500 dollar. Opmerkelijk is dat hij heeft verklaard dat hij eigenaar is van beide activa.

Tot slot maakte de “Wolf of Wall Street” van zijn interview met CoinDesk gebruik om te beklemtonen hoe dubieus hij Tether, de grootste stablecoin, vond. Hij noemde het een “zwendel” en zei dat hij “geschokt” was door het gebrek aan gerechtelijke stappen in dit verband tot dusver. Hij zei eerder in 2018 dat hij vermoedde dat Tether een “enorme fraude” was, en legde uit dat de uitgiften van de stablecoin konden worden gebruikt om de prijs van Bitcoin op te krikken.

Eerder deze week kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie aan dat er een onderzoek aan de gang was om te zien of de leidinggevenden van Tether fraude hadden gepleegd in een vroege ontwikkelingsfase van hun cryptobedrijf.

(lb, bzg)

Lees ook:

Meer
Lees meer...
Markten