Vicepremier Sophie Wilmès mag intensieve zorgen verlaten

Kersvers minister van Buitenlandse Zaken en voormalig premier Sophie Wilmès (MR) laat via Twitter weten dat ze de afdeling intensieve zorgen mag verlaten. Daar werd ze behandeld voor een ernstige vorm van COVID-19. Ze moet wel nog een tijdje in het ziekenhuis blijven om te herstellen.

Op 22 oktober raakte bekend dat de 45-jarige politica besmet geraakt was met het coronavirus, en danig ernstige symptomen vertoonde dat ze op intensieve zorgen belandde. Daar heeft ze in totaal zeven dagen verbleven, want woensdag maakt ze bekend dat haar gezondheidstoestand in die mate verbeterd is dat ze de afdeling mag verlaten.

Op 16 oktober liet de liberale vicepremier weten dat ze ‘verdachte symptomen’ vertoonde, waardoor ze moest passen voor het Overlegcomité dat die dag plaatsvond in het Egmontpaleis.

‘Bedankt voor de steun’

De dag erna raakte dan bekend dat het MR-kopstuk positief getest had op het coronavirus. Volgens haar was de besmetting in familiekring gebeurd. Tegen woensdagavond 21 oktober was haar toestand dan zodanig verslechterd dat ze op intensieve zorgen belandde.

Nu ze aan de beterhand is bedankt Wilmès iedereen voor de steun: ‘Jullie vele berichtjes van steun en sympathie hebben me geraakt en kracht gegeven.’

‘Steun ziekenhuispersoneel’

Ook het ziekenhuispersoneel bedankt ze in haar Twitter-boodschap, en ze roept op om hen te steunen door de regels te respecteren: ‘Ik wil het verplegend personeel bedanken voor hun toewijding en professionalisme. Laten we hen helpen voor ons te zorgen. Zorg goed voor jezelf. Blijf thuis.’

Of de regering-De Croo dan ook de jarenlange besparingen die de ziekenhuizen moeten ondergaan gaat omkeren, moet nog blijken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20