Vicepremier Sophie Wilmès op intensieve zorg na coronabesmetting

Minister van Buitenlandse Zaken en voormalig premier Sophie Wilmès (MR) ligt sinds woensdagavond op intensieve zorg. Haar toestand is stabiel en ze is bij bewustzijn, bevestigt haar woordvoerder aan onze redactie.

De minister van de Franstalige liberalen testte vorige week zaterdag positief op het coronavirus, nadat ze vrijdag al het Overlegcomité aan zich voorbij liet gaan. ‘Ik heb verdachte symptomen, waardoor ik beslist heb me te isoleren en contact op te nemen met mijn arts voor een test, zoals de procedure voorschrijft’, schreef ze toen op Twitter.

Zaterdag volgde dan de bevestiging van haar infectie. ‘Een besmetting die wellicht heeft plaatsgevonden in familiekring, gezien de voorzorgsmaatregelen die ik buitenshuis heb genomen’, klonk het. Woensdagavond werd ze overgebracht naar de afdeling intensieve zorg van het ziekenhuis, maar volgens haar woordvoerder is haar toestand dus stabiel.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20