“Whales behouden controle over Bitcoin tot de koers daalt tot 36.000 dollar”

Scott Bauer, de CEO van het professionele handelsplatform Prosper Training Academy, zei dinsdag in een interview met de financiële nieuwssite TD Ameritrade Network dat de whales (beleggers die veel cryptomunten bezitten red.) geprofiteerd hebben van de recente correctie om meer digitale munten in te slaan.

Waarom is dit belangrijk?

Na in augustus opnieuw de kaap te ronden van 50.000 dollar, is de koers van Bitcoin intussen gezakt tot zo'n 42.000 dollar, het laagste punt in ruim twee maanden tijd. Tot op heden blijven de zogeheten whales, ofwel grote portefeuillehouders, een enorme impact hebben op de koers.

Net zoals de aandelenmarkten hebben de cryptomarkten de afgelopen dagen wat terrein moeten prijsgeven als gevolg van de precaire situatie van de Chinese vastgoedgigant Evergrande. Intussen zijn de markten lichtjes hersteld, maar noteren veel cryptomunten nog onder het niveau van zeven dagen geleden. Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, is op dit moment zo’n 42.400 dollar waard. Dat is 11,3 procent minder dan vorige week. We zien soortgelijke taferelen bij de andere cryptomunten.

Koersevolutie Bitcoin afgelopen zeven dagen – Bron: Coinmarketcap

Tot 36.000 dollar

Bauer is ervan overtuigd dat whales geprofiteerd hebben van de recente correctie om meer crypto’s te kopen. In het interview met TD Ameritrade Network zei de topman dat hij verwacht dat de koers van Bitcoin daardoor voor lange tijd rond hetzelfde niveau zal schommelen. Hij suggereerde dat tenzij BTC de barrière van 42.000 dollar doorbreekt richting de grens van 36.000 dollar, de whales nog steeds de bovenhand zullen hebben.

“Bitcoin zit vast in een prijsvork. Het is nu aan de lage kant van die prijsvork. De munt zit daar nu al een tijdje in vast en zal dat blijven totdat we echt door het niveau van 42.000 dollar breken. Zolang dat niet gebeurt, zullen de stieren (beleggers die geloven in het opwaartse potentieel red.) nog steeds de bovenhand hebben”, aldus Bauer.

“Correlatie crypto, rente en dollar blijft onduidelijk”

Verder gaf Bauer aan dat cryptomarkt, net als de aandelenmarkt, wellicht wacht op de volgende toelichting van de Federal Reserve met betrekking tot het geldbeleid. Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve, zal vanavond tijdens een persconferentie meer info geven over de koers die de Amerikaanse centrale bank de komende maanden zal varen.

Bauer denkt dat veel beleggers nu even aan de zijlijn staan in afwachting van een duidelijke beleidskeuze. Hij merkte in het interview wel op dat de correlatie tussen cryptomunten, rentetarieven en de dollar onduidelijk blijft.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20