Werkt GameStop aan een platform voor NFT’s?

Een mysterieuze nieuwe website van GameStop kondigt een nieuw project aan. Terwijl er officieel nog niets is bevestigd, doen enkele tips op de site vermoeden dat de gamewinkelketen werkt aan een platform voor NFT’s.

De digitale ommekeer bij GameStop valt niet langer te ontkennen. Afgelopen maanden heeft de gamewinkelketen verschillende mensen aangeworven met de nodige digitale expertise. Zo heeft het bedrijf sinds de start van 2021 onder meer Elliott Wilke aangesteld als Chief Growth Officer. Wilke werkte vroeger als director van Amazon Fresh. Andrea Wolfe, de voormalige vicepresident marketing van de onlinedierenwinkel Chewwy, is dan weer verantwoordelijk voor de merkontwikkeling van het bedrijf. Dat alles gebeurt onder impuls van miljonair en activistische belegger Ryan Cohen, die in juni bestuursvoorzitter van GameStop wordt.

Macht aan de spelers

Het digitale verhaal stopt overigens niet bij het online aanbieden van games en toebehoren. Woensdag kwam aan het licht dat de gamewinkelketen een nieuwe website heeft gelanceerd. Momenteel staat er nog niet veel info op de site, maar het webadres maakt duidelijk dat GameStop zijn zinnen op NFT’s heeft gezet. Op de site staat ook de boodschap: ‘Macht aan de spelers. Macht aan de makers. Macht aan de verzamelaars.’

Verder maakt GameStop op de site duidelijk dat het op zoek is naar bepaalde profielen, waaronder ingenieurs en marketeers. Zij kunnen via het adres ‘nfteam@gamestop.com’ contact opnemen met het bedrijf.

Ethereum

Aandachtige bezoekers zullen opmerken dat GameStop het adres van een Ethereumwallet vermeldt op de site. In het smart contract gekoppeld aan die wallet staat een verwijzing naar een ERC-721 GME token. Die token wordt gebruikt om NFT’s te creëren. NFT’s zijn als het ware digitale verzamelobjecten. GME is dan weer een verwijzing naar de beursticker van GameStop. Op de site is duidelijk ook het symbool van Ethereum zichtbaar. Dat is het meest gebruikte blockchainnetwerk voor de creatie van NFT’s.

Verwacht wordt dat het platform NFT’s en gaming gaat combineren. Wie op het puntje rechts bovenaan het scherm klikt, kan overigens een spelletje spelen. Dat voedt de vermoedens dat het wel degelijk om een gameproject gaat. Al blijft het koffiedik kijken wat de plannen van GameStop zijn.

Hoe dan ook heeft het aandeel van GameStop opnieuw de wind in de zeilen. Sinds de start van mei is het aandeel al met 49,5 procent gestegen. Die stijging was voornamelijk de afgelopen dagen zeer fors. Vermoed wordt dat het legertje Reddit-beleggers achter Wallstreetbets opnieuw het aandeel de hoogte injaagt. Voor de start van de handelsdag donderdag was het aandeel 242,5 dollar waard. Eerder dit jaar waren de Reddit-beleggers ook al verantwoordelijk voor de hausse tot 347,5 dollar.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20